Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Štybar nedal šancu šprintérom v 6. etape Vuelta a San Juan, Sagan skončil šiesty (+video)

Zdeněk Štybar osamote vyštartoval v poslednom kilometri a do cieľa ho už nikto nedokázal dobehnúť.
Martin Sarvaš

Zostrih šiestej etapy Vuelta a San Juan:

Peter Sagan skončil šiesty v 6. etape pretekov Vuelta a San Juan. Víťazom etapy sa stal český pretekár tímu Deceuninck – Quick-Step Zdeněk Štybar.

34-ročný Čech tesne pred cieľom prekazil šprintérom plány, keď v záverečnom kilometri zrýchlil a na jeho krátky únik nedokázal nikto pohotovo zareagovať. Na druhom mieste skončil Juan Sebastian Molano Benavides (Col) z tímu UAE Team Emirates a tretí bol Rudy Barbier (Fra) z tímu Israel Start-Up Nation.

Hlavný domestik Petra Sagana Daniel Oss prešiel cieľom na piatom mieste, Sagan skončil hneď za ním.

„Bol to veľmi horúci deň. Chalani opäť vynaložili veľké úsilie počas etapy, najmä Maciej Bodnar, ktorý trávil veľa času na čele, robil všetku prácu a určoval tempo. V závere všetko vyzeralo tak, že sa bude končiť rýchlym šprintom, ale Štybar vyštartoval veľmi skoro. Bol som vtedy za jazdcami UAE Emirates a myslel som si, že sa budú snažiť dobehnúť ho, ale dokázal si udržať tempo až do cieľa,“ povedal po etape Peter Sagan.

V celkovom hodnotení vedie Štybarov tímový kolega Remco Evenepoel s 33-sekundovým náskokom pred talianom Filippom Gannaom.

Priamy prenos z ďalšej etapy môžete sledovať naživo tu.

Výsledky 6. etapy Vuelta a San Juan

1 Zdenek Stybar (Cze) Deceuninck-QuickStep
2 Juan Sebastian Molano Benavides (Col) UAE Team Emirates
3 Rudy Barbier (Fra) Israel Start-Up Nation
4 Manuel Belletti (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec
5 Daniel Oss (Ita) Bora-Hansgrohe
6 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu