Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel bude pretekať v roku 2020 v novom drese. Jeho tím posilní Čech Petr Vakoč

Tím Corendon-Circus s holandským fenoménom Mathieuom van der Poelom zmenil hlavného sponzora i názov na Alpecin-Fenix. Do roku 2020 vstupuje ako tím Professional Continental.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel bude pretekať v roku 2020 v novom drese. Jeho tím posilní Čech Petr Vakoč

Corendon-Circus, za ktorý doposiaľ jazdil holandský cyklistický fenomén Mathieu van der Poel zmenil hlavného sponzora i názov. V sezóne 2020 bude van der Poel obliekať dres tímu Alpecin-Fenix.

O novom sponzorovi sa špekulovalo už dlhšie a van der Poel na Nový rok potvrdil, že bude pretekať za Alpecin-Fenix na cyklokrosových pretekoch DVV Verzekeringen trofee GP Sven Nys, kde mal už oblečený dres s novými sponzormi.

https://www.instagram.com/p/B6xko0Rn7TX/

Alpecin-Fenix sa predstaví v novom roku v kategórii Professional Continental, stále však nie v najvyšších cestno-cyklistických rebríčkoch kategórie WorldTour. Holandský tím, ktorý vedie duo Philip a Christoph Roodhooft, bude obliekať tmavo modrý set od značky Kalas.

Značka šampónov Alpecin tak pokračuje v sponzoringu profesionálnej cyklistiky. V posledných dvoch rokoch bola hlavným sponzorom tímu Katusha, ktorý sa rozpadol. Značka talianského interiérového dizajnu Fenix je druhým hlavným sponzorom holandského tímu.

Jazdci Alpecin-Fenix budú aj v roku 2020 jazdiť na bicykloch Canyon.

„Už od začiatku sme verili vo víziu Philipa a Christopha Roodhoofta vytvoriť tím, ktorý môže byť konkurencieschopný vo viac ako jednej disciplíne. Mať v tíme neskutočne talentovaného Mathieu van der Poela, ktorý jazdí od horských bicyklov cez cyklokros až po cestu, je jednoducho neuveriteľné.“

„S týmto tímom sme si užili obrovský počet víťazstiev vo všetkých kategóriách, takže sa už nemôžeme dočkať, kým sezóna začne pre tím Alpecin-Fenix,“ povedal šéf Canyonu Roman Arnold.

Aj keď Van der Poel bude pokračovať v programe s cyklokrosovými pretekmi v prvých mesiacoch roka 2020, jeho program v pretekoch na cestnom bicykli sa rozšíri. Okrem toho bude bojovať na horskom bicykli o zlato na Olympiáde v Tokiu.

Na ceste budú jednoznačnou prioritou jarné klasiky, keďže 24-ročný Holanďan ukázal svoju silu, keď vlani vyhral Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen a Brabantse Pijl.

Tím je tiež posilnilo viacero cestných cyklistov vrátane Čecha Petra Vakoča – Sacha Modolo, Petr Vakoč, Kristijan Sbaragli a Scott Thwaites.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu