Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Návod: 3 tipy pre cyklistov, ako sa správne starať o pleť

Jazdíte veľa na biku? A napadlo vám niekedy, že okrem primeraného oblečenia, prilby a slnečných či športových okuliarov by ste sa mali chrániť aj kvalitnou kozmetikou?
Biker
Návod: 3 tipy pre cyklistov, ako sa správne starať o pleť

Jar, leto, jeseň a možno sčasti aj zima strávená v teréne na biku musí dať pleti jednoducho slušne zabrať. Každá žena by na to mala mať pripravené prinajmenšom špeciálne sady produktov určené presne na danú sezónu a jej druh pleti, ale buďme realisti, mužské záujmy sú predsa len orientované trochu inak – napríklad práve viac na bike.

Po čom teda muži túžia?

Kozmetika asi nebude na prvom mieste, je preto jasné, že ak sa má nejaká v mužskom svete naozaj ujať, musí byť komplexná, veľmi jednoducho použiteľná a prirodzená. Takisto by mala korešpondovať s bežným každodenným rytmom, čiže zahrnúť rannú a večernú hygienu a potreby pleti po holení. A ak hovoríme o jazdení na biku, samozrejmosťou by mal byť aj UV faktor.

Tri jednoduché kroky, ako na to

1. Očistiť

Po niekoľkých hodinách na biku (ale bolo by vhodné aj na konci každého dňa) by sa naozaj patrilo tvár očistiť vhodným prípravkom. Je to rýchle, bezbolestné a hlavne účinné. Pokožka sa zbaví všetkých nečistôt, osvieži sa a bude pripravená na nanesenie krému a na nočný oddych a regeneráciu.

Názory na ranné čistenie tváre sa rôznia, asi každý zistí najlepšie sám, či mu vyhovuje jednoduché opláchnutie vodou alebo prečistenie pleti prípravkom.

2. Nakrémovať

Po očistení pleti treba tvár nakrémovať, pričom je naozaj rozdiel, či ide o krém, s ktorým vyrazíte von, alebo o krém, s ktorým si líhate do postele. Vždy treba pokožku hydratovať a vyživiť, ale ráno ju treba pripraviť tak, aby vydržala celý deň a bola na vetre či slnku chránená proti predčasnému starnutiu a nabitá energiou.

Naopak, na noc si pleť presne ako telo žiada regeneráciu, ktorú jej môže dopriať nočný krém. Ten zvyčajne pomáha obnovovať štruktúru pleti a aktívnymi látkami pôsobiacimi počas spánku zlepšuje jej vlastnosti.

3. Upokojiť po holení

Túto fázu asi netreba špeciálne vysvetľovať, zvyčajne už každý muž pozná a používa nejaký prípravok na upokojenie svojej pleti po holení.

Náš tip

Vyskúšajte napríklad komplexný rad prípravkov pre mužov NUANCE For Men Absolute. Je koncipovaný s dôrazom na jednoduchosť použitia a prirodzený pocit po aplikácii. Vysoký účinok všetkých produktov zabezpečuje komplex prírodných aktívnych látok s najvyšším stupňom koncentrácie a čistoty.

Rad obsahuje:

  • Energizujúci ranný gél – upokojuje, osviežuje, hydratuje a pleti poskytuje ochranu a energiu.
  • Čistiaci gél – čistí, osviežuje a hydratuje.
  • Nočný krém – hydratuje, vypína vrásky a poskytuje ochranu proti starnutiu pleti a voľným radikálom.
  • Elixír po holení – hydratuje, upokojuje, regeneruje, poskytuje remineralizáciu, tonizáciu a ochranu proti starnutiu pleti.

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu