Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Holiť nohy či neholiť nohy? Prečo si cyklisti v skutočnosti holia nohy

Priznajte sa, že v skutočnosti ide iba o samoľúbosť.
Biker
Holiť nohy či neholiť nohy? Prečo si cyklisti v skutočnosti holia nohy

Všetci vieme, že oholené nohy sú pýchou každého profesionálneho alebo odhodlaného cyklistu.

Bojovné nálady, ktoré táto téma často vytvára, sú však zbytočne extrémne. Ušetrite nás výhovoriek o cestných lišajoch (lepšie hojenie po páde), aerodynamike a masážach. Priznajte sa, že sa väčšinou holíte len preto, že to robia ostatní.

Pre vec, na ktorej vo výsledku tak málo záleží, je rozsah debatovania a papagájovania o nejakom vyblúznenom etalóne cyklistickej etikety zarážajúci.

Protesty a hystériu, ktoré vyvolal napríklad Saganov incident s neoholením, sú aspoň v našich očiach groteskné a prízemné ako titulky bulváru. Kto má právo hovoriť, že také niečo je, alebo nie je dovolené?

Ak to robiť nechcete, tak to nerobte!

Ušetríte si ranky od žiletky a pravidelnú údržbu. Ak chcete, tak smelo do toho, ale prosím, nesnažte sa tak osobnú voľbu podsúvať komukoľvek okolo seba.

Áno, holenie nôh má tradíciu a robí sa už dobrých 100 rokov, za ktoré sa takmer vrylo do genofondu profesionálneho pelotónu. Snobské reči o tom, že je to pravidlo a nutnosť nás však vedia vytočiť.

Mýlime sa? Navodzujú vám chlpaté nohy arachnofobický záchvat? Alebo je to ozaj len prehnaná samoľúbosť?

Aby sme neboli úplne jednostranní, faktom je, že pre profesionálnych cyklistov to môže mať viacero výhod. V ankete na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Dohe 2016 uvidli ako dôvody ochranu pred infekciami pri zraneniach, aerodynamiku či pohodlie pri masážach.

Ale viacero pro cyklistov tiež priznalo, že si holia nohy, „pretože to robia všetci ostatní“ či „pretože to dobre vyzerá“.

Hlasujte v ankete, prípadne zanechajte svoj názor v komenátorch.

Holiť nohy či neholiť nohy?

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu