Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Za týždeň zomrelo na cestách 14 ľudí vrátane cyklistu. Polícia sprísni kontroly a zvýši pokuty

Stojí skutočne ušetrenie niekoľkých sekúnd vášho času za život človeka?
Martin Sarvaš
Za týždeň zomrelo na cestách 14 ľudí vrátane cyklistu. Polícia sprísni kontroly a zvýši pokuty

Minulý týždeň zomrelo pri nehodách na cestách 14 ľudí, z toho desiati za dva dni – v piatok a v sobotu. Siedmi prišli o život pri piatkových nehodách. Zo 14 prišlo o život osem ľudí v autách, traja na motorke, jeden cyklista a dvaja chodci, informuje portál Aktuality.

Arogancia mnohých slovenských šoférov často nepozná hranice a cestní cyklisti sa denne stretávajú so životu nebezpečnými situáciami.

Vodiči si často myslia, že cesty patria iba im a cyklisti na ne nepatria. Popri cyklistoch jazdia nebezpečne blízko a často sa stáva, že ich pri predchádzaní z cesty vytlačia.

A čo tým šofér dosiahne? Ušetrí tak 10 sekúnd, o ktoré by prišiel neskôr do svojho cieľa, ak by spomalil a cyklistu predbehol s dostatočným odstupom.

Hlavnými príčinami v období od 17. do 23. júna nehôd boli alkohol, nedodržiavanie povolenej rýchlosti, nesprávny spôsob jazdy, nesprávne predchádzanie či odbočovanie.

„Nejdeme sa nikomu prosiť a vyhrážať. Dospeli sme do štádia, že prevencia končí a nastupuje represia voči tým, ktorí si zo zákona o cestnej premávke robia trhací kalendár,“ povedal včera na tlačovej konferencii viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka.

Až do odvolania sa budú policajti vo zvýšenej miere zameriavať na kontrolu rýchlosti a jazdy pod vplyvom alkoholu. Pokuty majú byť na hornej hranici sadzby a na cestách bude maximálny možný počet policajtov.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu