Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jediné šťastie bolo, že som mala helmu, hovorí cyklistka, ktorá nepríjemne spadla v Tatrách

"Keby som na hlave nemala helmu, tak je viac než pravdepodobné, že by som mala otras mozgu a rozbitú hlavu. Vďaka nej som skončila len so škrabancom."
Martin Sarvaš
Jediné šťastie bolo, že som mala helmu, hovorí cyklistka, ktorá nepríjemne spadla v Tatrách

Článok obsahuje fotky, ktoré môžu byť pre slabšie povahy nevhodné.

Čitateľka Júlia Bočkayová nám poslala jej krátky príbeh o jej úraze vo Vysokých Tatrách, ktorý sa jej stal minulý rok v lete. Pri páde z bicykla utrpela viacero tržných poranení po celom tele. Veľké šťastie bolo, že mala helmu, inak by to dopadlo asi o dosť nepríjemnejšie.

„Chcela by som sa s vami podeliť o môj zážitok z leta s mojím priateľom. Bola to naša prvá dovolenka a vzhľadom na to, že obidvaja milujeme hory (ja na pešo a on je vášnivý cyklista), rozhodli sme sa pre Vysoké Tatry. V prvý deň sme zvolili variantu na pešo – túra Kriváň. Tú sme prežili obidvaja bez zranenia.

No na ďalší deň sme sa vybrali na Štrbského pleso, kde sme si v požičovni požičali bicykle. Vybrali sme sa po asfaltke, po cyklistickej značke na Popradské pleso. Po oddychu pri plese a menšej prechádzke sme sa museli ponáhľať vrátiť bicykle.

Asi sme sa až tak ponáhľať nemali, lebo to bolo pre mňa osudné. Pri pre mňa vysokej rýchlosti sa mi stočili riadidlá a už som sa zoznamovala s miestnou asfaltovou cestou. Následne som spoznala kvalitu HZS a Popradskej nemocnice. Tá ‚krása‘, čo mi zostala ako suvenír z Tatier, môžete vidieť na fotkách.

Ako moje poranenia nazvali ošetrovatelia z HZS ako cestné lišaje. Mala som ich na pravom palci, pravom predlaktí, pravom kolene, na ľavom lakti, hlave a na boku som mala dosť hlbokú ranu. Tá sa hojila zo všetkých najdlhšie.

Musela som chodievať dvakrát do týždňa na prebaly zranení do nemocnice a skoro všetky sa hojili tak dva a pól týždňa, až na ten bok, ktorý sa hojil vyše mesiaca.

Helmu som samozrejme na hlave mala. Bola to hneď prvá otázka aj HZS a aj sanitárky. Bolo to jediné šťastie, lebo keby ju na hlave nemám, tak je viac než pravdepodobné, že by som mala otras mozgu a rozbitú hlavu. Vďaka nej som skončila len so škrabancom.“

Vaše komentáre

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu