Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bývalého profesionálneho cyklistu zatkli pre obchodovanie s kokaínom

Juan Pablo Valencia prepravoval drogy v ráme svojho bicykla.
Martin Sarvaš
Bývalého profesionálneho cyklistu zatkli pre obchodovanie s kokaínom

Bývalého profesionálneho cyklistu Juana Pabla Valenciu minulý týždeň zatkli a obvinili z obchodovania s kokaínom v Taliansku.

Podľa vyjadrenia polície používal na prevoz a doručovanie drog vnútornú časť jeho rámu bicykla.

31-ročný Juan Pablo Valencia jazdil v profesionálnom tíme UCI Pro Continental outfit Team Colombia v rokoch 2012-2015. V kolumbijskej reprezentácii jazdil Valencia aj so súčasným najlepším kolumbijským šprintérom Fernandom Gavirom.

Polícia ho sledovala už dlhšie a zatkla ho v meste Montegranaro, kde býval u kamaráta. Pri zásahu sa pokúsil utiecť a pritom zahodil dva balíky, ktoré obsahovali 20 gramov kokaínu. V dome našla polícia kufrík, v ktorom boli ďalších 40 gramov kokaínu, neznáma látka na miešanie drogy, elektronocká váha a 4500 dolárov v keši.

Polícia tiež našla zbytky kokaínu v sedlovej trubke Valenciovho bicyklu, ktorú pravdepodobne používal na prepravu a doručovanie drog.

Kolumbijský cyklista pretekal na jedných pretekoch Grand Tour – Okolo Španielska v roku 2015, kde skončil na 87. mieste. Valencia býval v meste Bergamo, severne od Milána, kde pravdepodobne drogy skladoval predtým, než ich pšovl do Montegranara, 480 km južne na talianskom východnom pobreží.

Predaj kokaínu je v taliansku trestaný väzením v rozsahu 8-22 rokov a ak bude uznaný vinným, Valencia môže čeliť ďalšiemu trestu 8-20 rokov za prevoz a obchodovanie s drogami.

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu