Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Kia EV9 je robustné elektrické SUV na všetky tvoje dobrodružstvá

Nová vlajková loď značky Kia, robustné elektrické SUV, s dojazdom 563 km a ultrarýchlym nabíjaním 800V, dokáže za 15 minút zvýšiť dojazd až na 249 km. Kia EV9 je vybavená aj funkciou obojsmerného nabíjania, čím je ideálnym spoločníkom na dobrodružné výlety do prírody akéhokoľvek druhu.
Matúš Bušík
Kia EV9 je robustné elektrické SUV na všetky tvoje dobrodružstvá

Kia EV9 je plne elektrické SUV navrhnuté pre moderný životný štýl v ére elektrifikácie, je mohutné, ponúka až 3 rady sedenia a pohodlne odvezie 6 alebo 7 pasažierov, ale zároveň je sofistikované a technologicky vyspelé.

Vďaka celému radu inteligentných inovácií je model EV9 rovnako výkonný a spoľahlivý v meste, ale aj v náročnom teréne.

Dojazd a rýchle nabíjanie

Kia myslí dopredu a už dnes ponúka riešenia budúcnosti v oblasti elektromobility. S dojazdom až 563 kilometrov a ultrarýchlym nabíjaním, ktoré dokáže za 15 minút zvýšiť dojazd až na 249 km je  ideálnym elektromobilom.

Model EV9 je  vybavený aj funkciou obojsmerného nabíjania, čo znamená, že si môžeš nabíjať svoj elektromobil pomocou nástennej nabíjačky doma alebo verejnej nabíjacej stanice, ale môžeš tiež využívať energiu uloženú v akumulátore elektromobilu na napájanie elektronických spotrebičov v prírode ako napríklad elektrobicyklov alebo karavanových prívesov, čím ti otvára nový svet dobrodružstiev a výletov.

Kľúč môžete nechať doma

Kia EV9 prichádza s technológiou ultraširokého pásma, ktorá umožňuje, aby si ju otváral iba pomocou kompatibilného mobilného telefónu.

S ním auto odomkneš, naštartuješ, aj zamkneš. Takýmto spôsobom sa do vozidla dostanú až traja vopred určení užívatelia, ktorých si vyberieš.

Zaparkuješ na diaľkové ovládanie

Kia EV9 meria na šírku 5 010 mm, na šírku 1 908 mm a na výšku 1 750 mm, pričom za priestranný interiér vďačí najmä rázvoru s dĺžkou 3 100 mm.

Už na prvý pohľad je to kus poriadne robustného auta, ale nemusí ti to spôsobovať obavy z parkovania.

Tie spoľahlivo zaženie inteligentný diaľkový parkovací asistent 2.0, ktorý samostatne zaparkuje kolmo, uhlopriečne, či dokonca pozdĺžne bez ohľadu na to, či si vo vozidle, alebo nie.

Rovnováha medzi výkonom a pohodlím

Vozidlo je vybavené štyrmi rôznymi jazdnými režimami a ty si môžeš vybrať, čo najviac vyhovuje tvojím preferenciám, ako aj jazdným podmienkam.

Ide o tieto režimy: Eco, ktorý maximalizuje efektivitu, Sport, ktorý zvyšuje výkonovú krivku pre lepší výkon, Normal pre rovnováhu medzi výkonom a efektivitou a režim My Drive, ktorý si môže vodič prispôsobiť sám.

V každodenných jazdných situáciách poskytuje nové viacprvkové zavesenie kolies plynulú a pohodlnú jazdu, zatiaľ čo samonivelačný zadný tlmič zlepšuje jazdné vlastnosti aj stabilitu, keď vozidlo preváža ťažký náklad.

Záväzok udržateľnosti

Kia sa k téme udržateľnosti stavia mimoriadne zodpovedne, deklaruje to aj modelom EV9, pretože do interiérov sa dostalo mnoho ekologických a recyklovaných materiálov.

Poťahy sedadiel pripomínajúce kožu pochádzajú z prírodných zložiek, ako je kukuričný a ricínový olej.

Na výrobu prístrojovej dosky a obloženia dverí a stĺpikov, či na látky a koberce využili konštruktéri recykláty z PET a rybárskych sietí.

Z recyklovaných plastov vytvorili aj obloženie interiéru.

EV9 je všestranný automobil pripravený s dojazdom až 563 bezemisných kilometrov ťa vziať za akýmkoľvek dobrodružstvom a otvoriť ti svet nových možností.

www.slovakiaauto.sk

 

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu