Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert vyhral klasiku Kuurne-Brusel-Kuurne po 87-kilometrovom úniku s dvoma jazdcami

V záverečnom šprinte vedúcej trojice vyhral Van Aert pred Timom Wellensom a španielskym majstrom Oierom Lazkanom.
Martin Sarvaš
Wout van Aert vyhral klasiku Kuurne-Brusel-Kuurne po 87-kilometrovom úniku s dvoma jazdcami

Wout van Aert na pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne 2024. Foto: Team Visma | Lease a Bike

Wout van Aert sa stal víťazom belgickej klasiky Kuurne-Brusel-Kuurne a jeho tím Visma – Lease a Bike si tak, rovnako ako vlani, pripísal obe víťazstvá počas otváracieho víkendu jarných klasík, keďže Jan Tratnik vyhral v sobotu Omloop Het Nieuwsblad.

Van Aert v záverečnom šprinte vedúcej trojice porazil Tima Wellensa (UAE Emirates) a Oiera Lazkana (Movistar), ktorí skončili na druhom resp. treťom mieste.

29-ročný Belgičan si pripísal víťazstvo na pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne pri svojej premiére na tejto belgickej klasike.

Wout van Aert zaútočil z pelotónu už 87 km pred cieľom 196 km dlhých pretekov a pridali sa k nemu Wellens, Lazkano a Laurence Pithie (Groupama – FDJ), ktorý však neudržal vysoké tempo Van Aerta. Trojica na čele bola taká silná, že ju nedokázal pelotón dobehnúť ani počas zvyšných dvoch hodín.

Z hlavnej skupiny sa síce podarilo oddeliť ďalším dvom jazdcom – Matteo Jorgenson (Visma – Lease a Bike), Matej Mohorič (Bahrain – Victorious) – podarilo sa im priblížiť len na odstup dvoch minúť.

Pelotón sa neskôr spojil a po prejazde vedúcej trojice cieľom, bol v šprinte o štvrté miesto najrýchlejší tímový kolega víťaza Christophe Laporte.

Wouta van Aerta čaká najbližšie tri týždne sústredenie vo vysokej nadmorskej výške pred štartom na pretekoch E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Okolo Flámska a Paríž Roubaix.

Záverečný šprint:

Výsledky Kuurne-Brusel-Kuurne 2024

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu