Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Toto je 10 najľahších a najlepších celoodpružených elektrobicyklov v roku 2024

Najľahší e-bike na našom zozname je 14,6-kilový Thömus a "najťažší" je najnovší elektrobicykel od slovenského výrobcu Kellsy, Theos F100 s hmotnosťou 20,6 kg.
Martin Sarvaš
Toto je 10 najľahších a najlepších celoodpružených elektrobicyklov v roku 2024

Vývoj elektrobicyklov sa za posledné roky výrazne posunul a je veľmi fajn, že bicykle s baterkami a motormi už nie sú veľké, nevkusné a hlučné.

V segmente celoodpružených elektrobicyklov sa pozornosť sústreďuje na kombináciu nízkej hmotnosti s dostatočným výkonom a kapacitou batérie.

Našťastie už neplatí, že trailový e-bike musí vážiť výrazne cez 20 kg a mnoho výrobcov prišlo za posledné roky s celoodpruženými horskými elektrobicyklami, ktorých hmotnosť sa pohybuje okolo 16-17 kg.

Na konci roka 2023 sme dokonca písali o tom, že teoreticky by sa mal už dnes dať postaviť 17 kg elektrobicykel s 1000 Wh batériou.

V reálnom svete však majú ľahké e-biky s takouto hmotnosťou motory s krútiacim momentom 50-60 Nm a batérie s kapacitou od 300 do 450 Wh.

Do nášho zoznamu sme pridali aj jeden e-bike, ktorý sa síce trochu vymyká tejto kategórii – Kellys Theos F100. Ide však o unikátny elektrobicykel od slovenského výrobcu, ktorý síce váži 20,6 kg, ale má plnohodnotný motor (85 Nm) a skutočne veľkú 825 Wh batériu.

Keďže sme vyberali najľahšie, a teda aj najlepšie modely, ceny sú dosť vysoké a pod päťciferné sumy sa nedostávajú. Každý výrobca však ponúka aj lacnejšie modely so slabšou výbavou za omnoho ľudskejšie ceny, aj keď to znamená trochu vyššiu hmotnosť.

10 najľahších a najlepších celoodpružených elektrobicyklov v roku 2024

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu