Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel je v cyklokrose silnejší ako kedykoľvek predtým, hovorí šéf Alpecinu

Po troch suverénnych víťazstvách Van der Poela v cyklokrose sa Christoph Roodhoft vyjadril, že 28-ročný Holanďan je v najlepšej forme a povedal, že "nikdy nebol lepší".
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel je v cyklokrose silnejší ako kedykoľvek predtým, hovorí šéf Alpecinu

Mathieu van der Poel na pretekoch Svetového pohára v Antverpách. Foto: Alpecin Cycling

Mathieu van der Poel štartoval v cyklokrosovej sezóne 2023/24 na troch pretekoch a všetky tri vyhral.

Šéf tímu Alpecin-Deceuninck Christoph Roodhoft sa následne vyjadril pre Het Nieuwsblad o cestnom aj cyklokrosovom majstrovi sveta, že „je v cyklokrose silnejší ako kedykoľvek predtým.“

Na pretekoch pohára X2O v Herentals išiel sólo od štartu až do cieľa, na Exact Cross Mol porazil skvelou technikou aj Wouta van Aerta a skvelú formu potvrdil neuveriteľným výkonom na pretekoch Svetového pohára v Antverpách.

Preteky v Antverpách boli prvými, na ktorých sa v sezóne 2023/24 stretla „veľká trojka“ Mathieu van der Poel, Wout van Aert a Tom Pidcock.

Úvod pretekov Van der Poelovi nevyšiel a po chybe sa z druhého radu prepadol až takmer na koniec štartového poľa, pričom z 50 štartujúcich mal za sebou len desať jazdcov. Napriek tomu bol majster sveta už v treťom kole opäť na čele a až do cieľa sa k nemu nikto ani nepriblížil.

Nikdy nebol lepší

„Toto je najlepší Mathieu, akého som kedy videl na cyklokrosových pretekoch,“ povedal Christoph Roodhoft.“V tomto období sezóny a stále sme v odpočítavaní do Silvestra, pamätajte – nikdy nebol lepší.“

Aj sám Van der Poel sa vyjadril, že je v skvelej forme a hlavne ho neboli chrbát, s čím mal zásadné problémy minulý rok.

„Posledných štrnásť mesiacov prebehlo hladko; všetko išlo podľa plánu a dosiahol vek, keď veľa vecí zapadá do seba.“

„Cíti sa dobre, technicky je takmer bezchybný, jeho bicykel je optimálny a jeho pozícia je ideálna. Ide to dobre, koniec príbehu. A, samozrejme, východiskom je jeho prirodzený talent. Mathieu za posledných desať rokov veľa pretekov neprehral, však?,“ povedal Roodhoft.

Dokáže ho Wout van Aert v tejto sezóne ešte prekonať? Prečo nie?

Roodhoft tiež podotkol, že Van der Poel mal pohodovú prípravu na tréningovom kempe v Španielsku, „namiesto jazdenia v cyklistikou pobláznenom Belgicku.“

„Doma v Belgicku sa stále niečo deje, aj keď by ste len išli vyniesť smetný kôš. V Španielsku sa môže sústrediť len na trénovanie a regeneráciu, a tiež spotrebujete menej energie na dokončenie tréningu kvôli lepším poveternostným podmienkam,“ podotkol Roodhoft.

„Bez toho, že by som bol neskromný, zdá sa mi nepravdepodobné, že túto zimu budú preteky, na ktorej sa nepokúsi o víťazstvo,“ povedal pre Het Nieuwsblad.

„Vždy je možné nevyhrať. Dokáže ho Wout van Aert v tejto sezóne ešte prekonať? Prečo nie? V posledných dvoch kolách pretekov som videl vysoko motivovaného Wouta van Aerta. Spôsob, akým sa dostal na druhé miesto, naznačuje, že Wout sa zlepšuje,“ dodal Christoph Roodhoft.

„Veľká trojka“ Mathieu van der Poel, Wout van Aert a Tom Pidcock sa stretnú opäť na pretekoch cyklokrosového Svetového pohára v belgickom Gavere už v utorok 26. decembra.

Cyklokrosový program a výsledky Mathieu van der Poela, Tom Pidcocka a Wouta van Aerta v sezóne 2023/24

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu