Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Bicyklovať sa dá v každom počasí

Ten, kto prepadol cestnej cyklistike, vie, že oblečenie je polovica zážitku. Rovnako platí, že neexistuje zlé počasie na bicykel, len zle oblečený cyklista.
Biker
Bicyklovať sa dá v každom počasí

Logicky z toho vyplýva, že sa v sedle na dvoch kolesách musíte cítiť komfortne, čiže byť v suchu a teple.

Vhodné oblečenie a jeho správna kombinácia sú zaručený recept na pohodlie pri jazdení za každého počasia. Poradíme vám, ako sa obliecť na bicykel počas chladnejších dní.

Na jeseň a na jar treba vrstviť

Výbavu cyklistického oblečenie treba na jar a na jeseň doplniť dresom s dlhými rukávmi alebo návlekmi na ruky.

Radosť vám v chladnejšom počasí urobí aj cyklovesta odolná proti vetru, aby vás neprefúklo. Výhodou tejto kombinácie je, že ak sa oteplí, môžete sa vyzliecť.

Pod dres sa opäť núka funkčná spodná bielizeň. Metóda „vrstvenia“ tenkého športového oblečenia má podstatu v rýchlom odvádzaní vlhkosti.

Odporúčame radšej viac tenkých vrstiev, ako menej hrubých. Pri nižších teplotách je potrebné chrániť aj dolné končatiny a siahnuť po návlekoch alebo dlhých cyklistických nohaviciach. Tie môžu byť tenšie alebo teplejšie, prípadne vybavené vrstvou odolnou proti vetru.

Aj v zime sa dá, ak ste v suchu a teple

Ak vás od cestnej cyklistiky neodradia ani zima a sneh, nezabudnite na poctivé vrstvenie oblečenia. Navyše odporúčame teplé cyklistické bundy, ktoré sú nepremokavé.

Hrubší zateplený materiál je stále priliehavý a ochráni vás aj pred veľmi chladným počasím. Alternatívou na zimu je tiež cyklistická termobielizeň.

Netreba zabúdať ani na kvalitnú čiapku, ktorá sa dá nosiť pod prilbou, odvádza vlhkosť a udržuje hlavu v teple.

Ruky zase ochránia zateplené cyklistické rukavice.

V zime a v daždi chcete mať v suchu a teple aj chodidlá. Je preto rozumné siahnuť po nepremokavých neoprénových návlekoch na tretry.

Vrch tela ochránite pláštenkou z tenkého a nepremokavého materiálu.

Pri cyklistike platí, že čím máte viac odjazdených kilometrov, tým máte väčšie skúsenosti.

Nezaskočí vás na cestách žiadne počasie a radosť nepokazia nepredvídateľné okolnosti.

Nezabúdajte ani na bezpečnosť, viditeľnosť a adekvátne osvetlenie počas celého roka a za každého počasia.

Nezabúdajte na pitný režim
Po dobrej cyklistike sa treba aj primerane osviežiť a hydratovať. Ochutnajte novinku Zlatý Bažant Radler 0,0% Melón bez pridaného cukru. Sladkosť pochádza výhradne z ovocnej šťavy, ktorá sa primiešava počas varenia bez pridania ďalšieho cukru do nealkoholického piva zo 100 % slovenských surovín. Radler neobsahuje ani umelé farbivá, konzervanty, a už vôbec nie alkohol. Preto si ho môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa a objaviť v ňom lahodnosť ovocia, horkosť piva a kus skvelých zážitkov, ktoré so sebou prináša aj cestná cyklistika. 

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu