Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Janka Keseg Števková a Jakub Jenčuš vyhrali najdlhšiu 80 km trať v rámci Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón (výsledky+galéria)

Predposledný septembrový víkend bola Bratislava dejiskom jedného z najpopulárnejších slovenských MTB maratónov.
Matúš Bušík
Janka Keseg Števková a Jakub Jenčuš vyhrali najdlhšiu 80 km trať v rámci Kaktus Bike Bratislavský MTB maratón (výsledky+galéria)

Organizátori si pre pretekárov pripravili 3 trate s rôznymi dĺžkami – 22 km, 52 km a najdlhšiu 80 km trať.

Súťažilo sa aj v kategórii elektrobicyklov a novinkou bolo zaradenie kategórie gravel.

Amfiteáter v bratislavskej Rači sa od skorých ranných hodín postupne zapĺňal a aj keď predpoveď počasia bola pozitívna pretekárov vítal mierny dážď.

Nebolo to však nič hrozné, v lese bolo sucho a na štart pretekov sa postavilo takmer 500 jazdcov.

Organizátorov pretekov treba pochváliť za to, že podporujú cyklistiku u mládeže a všetci jazdci do 18 rokov štartovali v pretekoch zadarmo.

Foto: Max Čistý

Najdlhšiu 80 km dlhú maratónsku trať ovládol majster Slovenska v endure Jakub Jenčuš, ktorý tak potvrdil svoju všestrannosť. Jazdec tímu PROefekt Across UCI MTB Team zdolal trať za 3:12:34,3 hod. a tešil sa z víťazstva.

Na druhom mieste za ním preteky dokončil Ľubomír Murárik (Isadore WLRMcc) so stratou 36,4 sekundy. Tretie miesto v pretekoch obsadil Felix Pürstl z Rakúska, ktorý skončil v tesnom závese za Murárikom.

Medzi ženami bola najrýchlejšou pretekárkou na najdlhšej trati stálica slovenskej MTB scény Janka Keseg Števková z tímu Outsiterz, ktorá trať prešla za 4:15:11,3 hod.

Na druhom mieste za ňou sa umiestnila Martina Krahulcová (Rideon-Maraton.bike) so stratou necelých 10 sekúnd a tretie miesto si vyjazdila Bianka Babačová, so stratou 13:10 min na víťazku.

Foto: Max Čistý

Na 52 km trati dominoval v mužskej elitnej kategórii Matej Müller z Procycling Aone tímu v čase 2:07:28,3. Pred druhým Ondrejom Kubom mal v cieli náskok 3,2 sekundy a na treťom mieste skončil Martin Hutta so stratou necelých 5 sekúnd na víťaza.

V ženách bola najrýchlejšou Cornelia Hollnd z Rakúska, ktorá trať prešla za 2:42:02,8. Na druhom mieste sa umiestnila Michaela Šišková (Bratislavské Bohyne) so stratou 22:40 min a tretia skončila Jana Hamajová.

Medzi elektrobikermi prešiel 52 km dlhú trať najrýchlejšie Andrej Hološka z ŠK Jablonica s časom 1:50:31,4. Druhý skončil o 53 sekúnd Tomáš Suchár a na treťom mieste sa umiestnil Jozef Gergely. Ženskú kategóriu vyhrala Mariana Plačková pred Simonou Rakovou.

Foto: Max Čistý

Na 22 km trati bol v mužskej kategórii do 40 rokov najrýchlejším jazdcom Marek Ondriš. Avšak najrýchlejší čas na tejto trati celkovo zajazdil mladý pretekár Martin Pálfi z Kaktus Bike tímu (2008), ktorý dosiahol čas 48:21,8. Druhým najrýchlejším na tejto trati bol ešte mladší Viliam Balog z rovnakého tímu ktorý bol od Martina pomalší o necelých 12 sekúnd.

V ženskej kategórii bola najrýchlejšou Zuzana Kasmanová, ktorá dosiahla čas 1:02:02,8. Na druhom mieste sa umiestnila Martina Grančičová a tretia najrýchlejšia žena v absolútnom poradí na najkratšej trati bola Eva Karabová.

V kategórii gravel sa jazdilo taktiež na krátkej 22 km trati a najrýchlejším jazdcom sa stal Mário Buranský s časom 1:00:27,5. Na druhom mieste sa umiestnil Andrej Seko so stratou 2:25 na víťaza a tretí skončil Filip Borecký.

Kompletné výsledky Kaktus Bike Bratislavského MTB maratónu nájdete na stránke www.sportsofttiming.sk.

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu