Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Peter Sagan na Majstrovstvách sveta v horskej cyklistike XCC

Pozrite si skvelé fotografie Petra Sagana pri jeho premiére v disciplíne na krátkom okruhu na Majstrovstvách sveta v Škótsku.
Martin Sarvaš
 Fotogaléria: Peter Sagan na Majstrovstvách sveta v horskej cyklistike XCC

Peter Sagan po prvýkrát v kariére štartoval na horskom bicykli v disciplíne na krátkom okruhu XCC. Pri premiére na Majstrovstvách sveta v Škótsku skončil až na 37. mieste, keďže ako sám priznal, je viac zvyknutý na viac vytrvalostné a menej výbušné výkony.

Pozrite si skvelé fotografie od Felipeho Cana, ktoré nám poskytol Slovenský zväz cyklistiky.

„Ani neviem, čo mám povedať. Odštartoval som a išiel som na plný plyn. Prvé tri kolá si vravím, že musím ešte vydržať tri kolá. Išlo mi vybuchnúť telo. Napuchol som ako žaba. Potreboval som si jedno kolo trochu oddýchnuť,“ povedal zadýchaný Peter Sagan, ale stále s úsmevom na tvári.

„Keď som si trošku ‚orazil‘ a postupne som sa zase dostával do tempa. Ale asi si budem musieť upraviť tréningy na úplne iný druh výkonu ako na cestu, lebo nie som na takéto ‚výbuchy‘ zvyknutý,“ dodal Peter Sagan.

Sagan bude štartovať aj na sobotných pretekoch v horskej cyklistike XCO na Majstrovstvách sveta v Škótsku.

Kto podľa vás vyhrá titul majstra sveta v horskej cyklistike XCO?

Zobraziť výsledky hlasovania

Loading ... Loading ...

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu