Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Trek predstavil nový Fuel EXe s hliníkovým rámom a motorom TQ

Ide o cenovo dostupnejší model Fuel EXe, ktorý bol predstavený v minulom roku. Ceny hliníkového Fuel EXe sa pohybujú v rozmedzí od 5 799 € za najnižšiu špecifikáciu až po 7 899 €.
Matúš Bušík
Trek predstavil nový Fuel EXe s hliníkovým rámom a motorom TQ

Trek uviedol na trh Fuel EXe so zliatinovým rámom, čím sa elektrobicykel Fuel EXe dostal na cenovo prístupnejšiu hladinu.

Fuel EXe bol pôvodne uvedený na trh iba v modeloch s karbónovým rámom. O uvdení týchto modelov sme vás informovali v článku a nasledoval aj obsiahly test.

Nový elektrický horský bicykel zdieľa svoju geometriu a usporiadanie zdvihu 150/140 mm s karbónovými modelmi.  Výrobca však uvádza, že môžete namontovať vidlicu aj s vyšším 160 mm zdvihom. Rám je taktiež kompatibilný s pružinovými tlmičmi.

Fuel EXe v hliníkovom prevedení definujú tri modely. Používajú rovnaký rám, ktorý je skonštruovaný s použitím hliníkových trubiek Trek Alpha Platinum a bežia na systéme elektrického motora TQ HPR50.

Motor TQ HPR50

Motor TQ HPR50 poskytuje krútiaci moment 50 Nm, pričom batéria má kapacitu 360 Wh. Displej je integrovaný do hornej trubky.

TQ tvrdí, že batéria ponúka približne päť hodín jazdy v eko režime alebo dve hodiny pri najvyššom nastavení výkonu.

Nastaviteľná geometria a mullet

Na rozdiel od karbónovej verzie bicykla je hliníkový Fuel EXe kompatibilný s nastaviteľným hlavovým zložením.

To vám umožní zmenšiť alebo zväčšiť uhol hlavovej trubky až o jeden stupeň.

Hliníkový Fuel EXe jazdí na 29-palcových kolesách a rovnako ako jeho karbónový súrodenec je kompatibilný s konfiguráciou mullet kolies za predpokladu, že nastavíte flip čip Mino Link do vysokej polohy.

Mino Link nastavuje uhol hlavovej trubky o pol stupňa a výšku stredovej konzoly upraví o 10 mm.

Špecifikácie a ceny Trek Fuel EXe

V novom zliatinovom rade sú tri modely Fuel EXe 5 začína na 5 799 €.  Je osadený vidlicou RockShox Recon Silver, tlmičom X-Fusion Pro 2, brzdami Tektro HD-M745 a pohonom Shimano Deore.

Špičkový Fuel EXe 8 sa predáva za 7 899 EUR a obsahuje novú súpravu SRAM GX Eagle Transmission, vidlicu Fox Rhythm 36 a zodpovedajúci tlmič Float X Performance, brzdy SRAM DB8 a zvyšok od značky Bontrager.

Fuel EXe Alloy 8 XT s cenou 6 999 EUR sa nachádza medzi týmito dvoma bicyklami a obsahuje kombináciu komponentov pohonu a bŕzd Shimano Deore, XT a SLX. Zdieľa rovnaké komponenty odpruženia, dokončovaciu sadu a kolesá ako Fuel EXe 8.

Aktuality

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu