Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Jumbo ukončí spoluprácu s tímom Jumbo-Visma do konca roku 2024 a možno aj skôr

Jeden z najväčších a najúspešnejších tímov v profesionálnom pelotóne si musí nájsť nového veľkého sponzora s ročnou dotáciou okolo 20 miliónov eur.
Martin Sarvaš
Jumbo ukončí spoluprácu s tímom Jumbo-Visma do konca roku 2024 a možno aj skôr

Jeden z najväčších a najúspešnejších tímov v profesionálnom pelotóne Jumbo-Visma hľadá nového veľkého sponzora, keďže holandská sieť supermarketov Jumbo potvrdila, že s tímom ukončí spoluprácu do konca roku 2024 a možno aj skôr.

Jumbo tiež skončí s podporou pretekára Formuly 1 Maxa Verstappena a tiež korčuliarskeho tímu tím Jumbo-Visma, povedal šéf tímu Ton van Veen holandským novinám AD.

Zmluva spoločnosti s cyklistickými tímami vyprší na konci roka 2024 a bude sa rešpektovať, povedal Van Veen. Dodal však, že ak by mal záujem iný sponzor skôr, skončia s Jumbom aj skôr.

„Ročne investujeme zo športového sponzoringu viac ako 20 miliónov eur, no každé euro môžem minúť len raz. Nemôžeme tieto peniaze vrátiť zákazníkovi ani ich investovať do udržateľnosti alebo zdravia,“ dodal Van Veen.

Ročný plat jedného z najlepších pretekátov Jumbo-Visma Wouta van Aerta sa pohybuje okolo 2,2 milióna eur a trojnásobný víťaz Vuelty a nedávny víťaz Gira má okolo 2 miliónov eur.

Jumbo prišiel ako druhý sponzor pre mužský cyklistický tím – ktorého korene siahajú až do roku 1984 – v roku 2015, keď bol známy ako LottoNL-Jumbo. V roku 2019 potom prevzal úlohu hlavného sponzora tímu, pričom ženský tím vznikol koncom roka 2020.

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu