Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Peter Sagan aj po štvrtej etape na čele bodovacej súťaže Tirreno Adriatico

V najdlhšej štvrtej etape pretekov Tirreno-Adriatico zvíťazil holandský cyklista Wouter Poels, keď sa mu podarilo v záverečných kilometroch odtrhnúť od vedúcej skupiny a svoj sóloúnik doviedol do úspešného konca. Dvadsaťsedemročný jazdec stajne Sky sa vďaka triumfu posunul aj na čelo celkového poradia. Poels zvládol sobotňajšiu 218-kilometrov dlhú trať z Indicatore do Castelraimonda za 5:53:38 hodín. Druhú priečku so stratou 14 sekúnd si vyjazdil Kolumbijčan Rigoberto Uran, ktorý vyhral v hromadnom špurte, tretí skončil Španiel Joaquim Rodriguez. Poels má na čele celkového poradia 17-sekundový náskok pred Uranom, tretí je Brit Steve Cummings. Slovenský pretekár Peter Sagan prišiel do cieľa s hlavným poľom a stratou vyše pol minúty. V celkovom poradí klesol z druhej priečky na ôsmu, na Poelsa stráca presne 30 sekúnd. "Dnes bola dosť ťažká etapa a skúsili sme to na mňa s tým, že budem vpredu. Kedže bola náročná etapa, tak v poslednom kopci ma utrhli a napokon som prišiel 30 sekúnd za prvými. Bolo dobré, že Alberto zostal vpredu, takže v nedeľu pôjdeme viac na neho a budeme chcieť ísť na celkové poradie. Verme, že to bude dobré," povedal Sagan. Dvadsaťpäťročný Žilinčan je stále vedúcim mužom bodovacej súťaže. Tirreno pokračuje v nedeľu 194 km dlhou horskou etapou z Esanatoglia do Terminilla. výsledky 4. etapy (Indicatore - Castelraimonda, 218 km): 1. Wouter Poels (Hol./Sky) 5:53:38 h, 2. Rigoberto Uran (Kol./Etixx-Quick-Step) +14 s, 3. Joaquim Rodriguez (Šp./Kaťuša), 4. Alexis Vuillermoz (Fr./AG2R), 5. Rinaldo Nocentini (Tal./AG2R), 6. Roman Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo), 7. Giampaolo Caruso (Tal./Kaťuša), 8. Nairo Quintana (Kol./Movistar), 9. Jurgen Van den Broeck (Belg./Lotto), 10. Adam Yates (V.Brit./Orica) všetci rovnaký čas,... 26. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +37 celkové poradie: 1. Poels 14:28:18 h, 2. Uran +17 s, 3. Steven Cummings (V.Brit./MTN) +26, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ), 5. Kreuziger +27, 6. Jonathan Castroviejo (Šp./Movistar) +28, 7. Bauke Mollema (Hol./Trek) rovnaký čas, 8. SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +30, 9. Vincenzo Nibali (Tal./Astana) +31, 10. Alberto Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) +32  
Biker
Peter Sagan aj po štvrtej etape na čele bodovacej súťaže Tirreno Adriatico

V najdlhšej štvrtej etape pretekov Tirreno-Adriatico zvíťazil holandský cyklista Wouter Poels, keď sa mu podarilo v záverečných kilometroch odtrhnúť od vedúcej skupiny a svoj sóloúnik doviedol do úspešného konca. Dvadsaťsedemročný jazdec stajne Sky sa vďaka triumfu posunul aj na čelo celkového poradia.

Poels zvládol sobotňajšiu 218-kilometrov dlhú trať z Indicatore do Castelraimonda za 5:53:38 hodín. Druhú priečku so stratou 14 sekúnd si vyjazdil Kolumbijčan Rigoberto Uran, ktorý vyhral v hromadnom špurte, tretí skončil Španiel Joaquim Rodriguez.

Poels má na čele celkového poradia 17-sekundový náskok pred Uranom, tretí je Brit Steve Cummings.

Slovenský pretekár Peter Sagan prišiel do cieľa s hlavným poľom a stratou vyše pol minúty. V celkovom poradí klesol z druhej priečky na ôsmu, na Poelsa stráca presne 30 sekúnd.

„Dnes bola dosť ťažká etapa a skúsili sme to na mňa s tým, že budem vpredu. Kedže bola náročná etapa, tak v poslednom kopci ma utrhli a napokon som prišiel 30 sekúnd za prvými. Bolo dobré, že Alberto zostal vpredu, takže v nedeľu pôjdeme viac na neho a budeme chcieť ísť na celkové poradie. Verme, že to bude dobré,“ povedal Sagan.

Dvadsaťpäťročný Žilinčan je stále vedúcim mužom bodovacej súťaže.

Tirreno pokračuje v nedeľu 194 km dlhou horskou etapou z Esanatoglia do Terminilla.

výsledky 4. etapy (Indicatore – Castelraimonda, 218 km):

1. Wouter Poels (Hol./Sky) 5:53:38 h, 2. Rigoberto Uran (Kol./Etixx-Quick-Step) +14 s, 3. Joaquim Rodriguez (Šp./Kaťuša), 4. Alexis Vuillermoz (Fr./AG2R), 5. Rinaldo Nocentini (Tal./AG2R), 6. Roman Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo), 7. Giampaolo Caruso (Tal./Kaťuša), 8. Nairo Quintana (Kol./Movistar), 9. Jurgen Van den Broeck (Belg./Lotto), 10. Adam Yates (V.Brit./Orica) všetci rovnaký čas,… 26. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +37

celkové poradie:

1. Poels 14:28:18 h, 2. Uran +17 s, 3. Steven Cummings (V.Brit./MTN) +26, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ), 5. Kreuziger +27, 6. Jonathan Castroviejo (Šp./Movistar) +28, 7. Bauke Mollema (Hol./Trek) rovnaký čas, 8. SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +30, 9. Vincenzo Nibali (Tal./Astana) +31, 10. Alberto Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) +32

 

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu