Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Kvízy

Kvíz: Ako dobre poznáte fakty, zaujímavosti a históriu Tour de France?

Viete, koľko zarobí víťaz Tour de France, v ktorom roku sa konali preteky po prvýkrát, odkedy sú povinné helmy či kto má najviac žltých dresov?
Biker
0%

Kto má celkovo najviac žltých dresov v histórii Tour de France?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault a Miguel Indurain vyhrali Tour po päťkrát. Armstrongovi visí doma sedem žltých dresov, no po dopingovom škandále mu tituly odobrali.

V ktorom roku sa uskutočnila prvá Tour de France?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Premiérový ročník mal šesť etáp a vyhral ho Francúz Maurice Garin.

Ako sa po francúzsky volá žltý dres pre lídra celkového hodnotenia?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Žlté tričko nosí vedúci jazdec celých pretekov a cení sa zo všetkých najviac. Po skončení pretekov je vedúci jazdec vyhlásený za celkového víťaza. Ocenenie získava jazdec, ktorý má najmenší súčet všetkých časov jednotlivých etáp.

Kde sa končí tohtoročná Tour de France?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Akú odmenu dostane víťaz žltého dresu na Tour de France 2019?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Koľko úmrtí sa stalo v histórii Tour de France?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

11. júla 1935 - Španiel Francisco Cepeda nezvládol prudký zjazd v etape z Col de Galiber a polámal si väzy. O tri dni na to zomrel v nemocnici v Grenoble. 13. júla 1967 - Krátko pred cieľom etapy, ktorá sa končila 20 km dlhým stúpaním na Mont Ventoux skolaboval britský cyklista Tom Simpson. Aj napriek poskytnutiu prvej pomoci a okamžitom prevoze do nemocnice sa ho nepodarilo lekárom zachrániť. Pitva preukázala nadmerné požívanie amfetamínu. 18. júla 1995 - Pri hromadnom páde v zjazde z Col de Aspet Talian Fabio Casartelli narazil hlavou do betónového obrubníka. Vážnym poraneniam krku a lebky na mieste podľahol.

V ktorom roku odobrali pre dopingovú aféru Armstrongovi všetky tituly z Tour?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Armstrong sa po priznaní dopustil porušenia viacerých anti-dopingových pravidiel. Medzinárodná cyklistická federácia mu v roku 2012 odobrala všetky tituly z Tour de France. Dostal doživotný zákaz pretekať a od 1. augusta 1998 je diskvalifikovaný z výsledkov pretekov

Od ktorého roku sú na Tour povinné helmy?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Povinnosť nosenia heliem na pretekoch zaviedla Medzinárodná cyklistická únia až po tragickej smrti Andreja Kilieva na pretekoch Paríž-Nice.

Kategória najťažšieho stúpania sa nazýva "Hors"

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Výjazdy sa delia na kategórie od 1 (najnáročnejšia) do 4 (najľahšia) podľa náročnosti (strmosti). Existuje aj piata kategória (Mimo kategórie – Hors categorie), ktorá je ešte náročnejšia.

Koľko zelených dresov vyhral na Tour de France Peter Sagan?

Správna odpoveď! Nesprávna odpoveď

Slovenský pretekár tímu Bora–Hansgrohe vyrovnal historický rekord Nemca Erika Zabela, ktorý vyhral zelený dres na Tour šesťkrát v rokoch 1996 – 2001.

Fakty a história Tour de France

Zdieľajte svoje výsledky s priateľmi

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu