Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan skončil piaty na Paríž-Roubaix, v top 10 bolo až päť nových Roubaix od Specializedu

Víťazom sa stal Belgičan Philippe Gilbert tesne pred Nilsom Polittom. Petrovi Saganovi v závere chýbali sily a nedokázal sa udržať so záverečným únikom.
Martin Sarvaš
Sagan skončil piaty na Paríž-Roubaix, v top 10 bolo až päť nových Roubaix od Specializedu

Petrovi Saganovi sa nepodarilo obhájiť výhru na monumentálnej klasike Paríž – Roubaix. V uplynulej sezóne podal najlepší výkon a v závere náročných pretekov práve on rozbehol únik, ale pár kilometrov pred cieľom mu došli sily.

Tímovým kolegom z Deceuninck-Quick Step Gilbertovi a Lampaertovi sa v závere úspešne podarilo zbaviť Sagana a v krátkom špurte vo velodróme proti Nilsovi Polittovi bol silnejší Philippe Gilbert  a stal sa víťazom Paríž – Roubaix.

Záver Paríž-Roubaix 2019:

Saganovi v závere chýbali sily

Peter Sagan vyzeral v závere skutočne vyčerpane a cieľom prešiel na piatom mieste. Český pretekár a spolujazdec víťaza Gilberta Zdeněk Štybar skončil na ôsmom mieste.

„Bolo to veľmi náročné Paríž – Roubaix, ktoré ešte sťažil protivietor. Tím opäť urobil skvelú prácu, postihli nás pády, ale všetci podali skvelé výkony. Nasledovali sme každý útok až po Carrefour de l’Arbre, ale na posledných 15 kilometroch som nemal nohy, aby som odpovedal a pokúsil sa o pódium,“ uviedol Sagan pre oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe.

Nový Specialized Roubaix sa osvedčil

Specialized predstavil iba pár dní pred pretekmi Paríž – Roubaix úplne vynovený a vylepšený cestný bicykel Roubaix, na ktorom celý tím Petra Sagana a aj iní jazdci v tímoch s podporou Specializedu.

Aj víťaz Philippe Gilbert prešiel cieľom víťazne na novom S-Works Roubaix.

V najlepšej desiatke Paríž – Roubaix 2019 bolo až päť nových bicyklov od Specializedu. Až štyria jazdci tímu Deceuninck-Quick Step sa dostali s novými bicyklami do top 10 – Philippe Gilbert (1.), Yves Lampaert (3.), Florian Senechal (6.), Zdeněk Štybar (8.) a piatym pretekárom s novým Roubaix bol Peter Sagan, ktorý skončil piaty.

Top 10 Paríž – Roubaix 2019

1 Philippe Gilbert (Bel) Deceuninck-Quick Step 5:58:02 / S-Works Roubaix
2 Nils Politt (Ger) Team Katusha-Alpecin / Canyon
3 Yves Lampaert (Bel) Deceuninck-Quick Step 0:00:13 / S-Works Roubaix
4 Sep Vanmarcke (Bel) EF Education First 0:00:40 / Cannondale
5 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe 0:00:42 / S-Works Roubaix
6 Florian Senechal (Fra) Deceuninck-Quick Step 0:00:47 / S-Works Roubaix
7 Mike Teunissen (Ned) Team Jumbo-Visma / Bianchi
8 Zdenek Stybar (Cze) Deceuninck-Quick Step / S-Works Roubaix
9 Edvaldas Siskevicius (Lit) Delko Marseille Provence / Look
10 Stefan Kung (Swi) Groupama-FDJ / Lapierre

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu