Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pozrite si, akú výbavu so sebou nosia pretekári Svetovej enduro série EWS

Všetko čo sa dá, skrývajú do rámov bicyklov.
Martin Sarvaš

Pinkbike spravil pred predposlednými pretekmi Svetovej enduro série EWS video, v ktorom pretekári ukázali, akú výbavu so sebou nosia. Zaujímavé však je, kde ju nosia.

Najpraktickejší aj najvyužívanejší sa zdá byť tool od One Up – EDC Tool System. Ide o náradie, ktoré si v trubke zasuniete do hlavového zloženia. V tomto toole je toho skutočne veľa – multikľúč s imbusákmi 2, 2.5, 3, 4, 5, 6, 8mm; T25 Torx, montpáka na plášť, nástroj na rozpojenie reťaze, nastavenie špicov, náhradný link na reťaz, náhradný šróbik z prevodníku a kapsulu s CO2 náplňou. To je vskutku dosť.

Sam Hill používa tiež  EDC Tool System, na ráme jeho špeciálu Nukeproof Mega 275c s lebkami má aj dve ďalšie kapsule a náhradnú dušu.

Francúzsky jazdec Yoann Barelli chcel vytiahnuť pri otázke na jeho nástroje trochu iné nástroje ako iní… a napokon zistil, že si všetko náradie zabudol a jediné, čo mal na bicykli bol prilepený náhradný link na reťaz.

Robin Wallner nosí v stredovom zložení eskapásky: „Odkedy som minulý rok dokončil preteky na ‚zlepenom‘ kolese eskapáskami, uvedomil som si, aké sú dôležité. Ak niečo nedokážete opraviť s eskapáskami, nepoužili ste dosť eskapások,“ vysvetlil Robin.

Pozrite si celé video:

 

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu