Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

V Česku budú opäť unikátne etapové preteky dvojíc Masív: 4 dni, 250 km, 2 pretekári, 1 vlak

Preteky Masiv MTB Stage Race sú poriadnou výzvou pre všetkých cyklistov. Štyri dni žijete na bicykli a vo vlaku a zažijete zážitky ako nikde inde.
Martin Sarvaš

Hľadáte poriadnu jesennú výzvu? Už nemusíte! Príďte si zasúťažiť na unikátne etapové pretky dvojíc na horských bicykloch MASÍV MTB STAGE RACE, ktorý sa uskutoční 12. až 15. septembra 2018. Štyri etapy na štyroch miestach v Čechách, 250 najazdených kilometrov, sedem tisíc výškových metrov a hlavne cestovanie vlakom medzi jednotlivými.

MASIV MTB STAGE RACE

 

Kedy: 12. – 15. september 2018

Čo: etapový MTB závod dvojic

Kde: 4 rôzne etapy v Českom Masíve

Dĺžka a prevýšenie: 250 km / 7 000 m

Více informací: www.masivmtbrace.cz

 

Bola to fakt pecka. Aj keď v cieli všetkých účastníkov Masívu 2017 poriadne boleli nohy (a niektorých nielen tie), boli nadšení. Taký závod, ktorý by ponúkol mnoho zážitkov ako počas etáp na horskom bicykli, tak aj mimo nich vo vlaku, tu ešte nebol. Až Masív priniesol kombináciu bajkovania a cestovanie vlakom.

O čo ide u Masív MTB Stage Race? Ide o unikátny závod, ktorý spája preteky na horských bicykloch s poznávaním Česka. Je to výzva: bikeri absolvujú v štyroch dňoch štyri náročné etapy, medzi ktorými sa prepravujú vlakom. V súkromných kupé sa potom nielen spí, ale prežívajú sa celé preteky. V spoločenskom vozni zase tečie pivo plným prúdom.

„Masív prináša to najlepšie z premiérového ročníka, ale aj veľa noviniek. Medzi ne patria úplne nové etapy v nových lokalitách s ešte atraktívnejšími traťami,“ hovorí Jan Dvořák, riaditeľ závodu Masív MTB Stage Race.

„Kritérium pre naše trasy je jediné: atraktivita pre pretekárske dvojice. Každý, kto bol vlani na Masíve, hovorí, že bajkovánie spojené s cestovaním a spaním vo vlaku je neskutočný zážitok. Faktom zostáva, že nikde inde na svete taký koncept pretekov nenájdete a je to úplne unikátne. “

Masív nie je sobotná poobedná vychádzka na pivo a párok. Stačí vymenovať názvy etáp: Krušnohorská búrka (cca 60 km, +1 700 m), Kadaňská kráľovská jazda (cca 70 km, +2 100 m), Karlovarská výzva (cca 40 km, +1 300 m), Šumavské zúčtovanie (cca 60 km, +2 200 m).

Ale práve zosadnutím z bicykla nič nekončí, ale naopak začína. Závod žije medzi nimi pri cestách vlakom, má skvelú atmosféru. „Masív je jedinečná akcia nielen v Česku, ale aj v celej Európe. Štyri dni ješ, spíš a jazdíš vo vlaku po Čechách, „opisuje celú akciu Jakub Šilar, člen víťaznej dvojice.

„Masív sú preteky dvojíc s neskutočnou atmosférou, kde nemáš len podporu svojho parťáka, ale celého vlaku ľudí, s ktorými cez deň zdielaš zážitky a večer pokecáš pri pive. Pokiaľ rád poznávaš nové miesta a ľudí, Masív je tá správna voľba. “

Vyberiete si Masív aj vy a prepadnete mu ako niekdajší cyklisti František Raboň, kaskadér na bicykli Gapsi alebo pretekári z 10 krajín vrátane napríklad aj Kanady.

Fotografie z minulorčných pretekov:

Foto Yan Renelt

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu