Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

VULCANET® VELO vás presvedčí, že čistenie je hračka

Každý z nás udržiava svoj bike čistý a pripravený na akciu. Čistenie je však činnosť, ktorú mnohí z duše nenávidíme.
Biker

Vulcanet® sľubuje „čistenie bicykla bez vody“… A to naozaj?

Každý z nás udržiava svoj bike čistý a pripravený na akciu. Čistenie je však činnosť, ktorú mnohí z duše nenávidíme, oberá nás o čas a chuť do života. Komu by sa chcelo bicykel čistiť, však? Ale kto spraví túto potrebnú prácu za zas nás? No nikto! Prácu aj život si však treba uľahčiť do takej miery, ako sa len dá. Veď jazda na biku je to, po čom túžime, a vidieť perfektne pripravený bike nás napĺňa radosťou.

Ani vy nie ste zvyknutí čistiť všetky časti svojho bicykla a považujete to za stratu času, lebo aj tak sa na tých miestach neustále zachytávajú nečistoty? Pri utierkach Vulcanet® to bude minulosťou.

Ako to funguje?

Veľmi jednoducho! V prvom kroku vyčistíme povrch chemicky navlhčenou utierkou Vulcanet®. Utierka viaže do svojej štruktúry nečistoty – štruktúra je veľmi podobná včeliemu plastu, má veľkú kapacitu na zachytenie špiny, hmyzu, asfaltu, starého maziva na reťaz a čohokoľvek, čo nás pri jazdení postretne. Zanecháva povrch čistý a zároveň vlhký, pripravený na leštenie priloženou handričkou z mikrovlákna. Na ťažko prístupné miesta použijeme priložený štetec – tak, že miesto, ktoré chceme vyčistiť, prekryjeme utierkou Vulcanet® a priloženým štetcom prechádzame po utierke. Nečistoty zostanú uložené v jej štruktúre.

Filip Polc:

„Sám som si vyskúšal, ako parádne sa handrička dostane aj do najtenších medzier či medzi kolieska kazety alebo k nábojom. A to nehovorím o čistení prilby, topánok, chráničov, ktoré sa rovnako ako bike rýchlo zablatia a zaprášia.

Svoj stroj treba však aj kontrolovať, lebo aj pri čistení sa môžu objaviť  malé poruchy – predídeme tak problémom pri jazdení či počas pretekov. Aj preto je čistenie dôležité. Nikto by nechcel zažiť to, keď sa mu zlomí rám len preto, že si pred jazdou nevšimol malú prasklinku… A neraz sa to môže skončiť v nemocnici.“

Čo ďalej?

V druhom kroku, pri leštení handričkou z mikrovlákna, sa trením prirodzene vytvára teplo, ktoré spája chemické zlúčeniny na vyčistenom vlhkom povrchu pomocou utierky Vulcanet® a povrch zostáva žiarivo lesklý a chránený. Po použití a následnej jazde na biku Vulcanet® odpudzuje vodu a prach do takej miery, že človek neverí vlastným očiam. Taká alchýmia.

Na dokonalé vyčistenie biku stačia dve až tri utierky Vulcanet®!

Ešte jeden postreh Filipa Polca:

„Treba spomenúť, že časté vapkovanie ničí ložiská, a preto s handričkami Vulcanet® udržíte svoj bike dlhšie v kondícii! Ako pretekár som po poslednej tréningovej jazde nerád umýval bicykel a hlavne brzdové kotúče, a preto som čistil bike iba handrou, aby všetko na 100 % fungovalo a brzdy boli zabehnuté, niekedy totiž po umytí vodou nefungujú hneď tak, ako majú. Som teda veľmi rád, že som konečne našiel produkt, ktorý rieši všetky tieto problémy.“




Dobrá rada na záver!

Keď je utierka Vulcanet® znečistená, nezahadzujte judo koša. Kým je vlhká, stále čistí! A nebojte sa, utierky Vulcanet® v balení nevyschnú!

Balenie obsahuje 60 kusov utierok, 1 kus tkaniny z mikrovlákna a štetec na čistenie ťažko dostupných miest. Jedným balením vyčistíte svoj bike 20- až 30-krát, dokonca aj v obývačke. Nepotrebujete žiadnu vodu alebo iný čistiaci prostriedok, to vám garantujeme.

Viac na www.vulcanet.sk.

Kým je utierka vlhká, stále čistí!

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu