Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Greg Van Avermaet oznámil, že po sezóne 2023 ukončí profesionálnu kariéru

37-ročný Belgičan má za sebou 17 rokov v profesionálnom pelotóne, počas ktorých zaznamenal 41 víťazstiev vrátane výhry Olympiády v Riu, monumentu Paríž-Roubaix, klasiky  Gent-Wevelgem či dvoch etáp na Tour de France.
Martin Sarvaš
Greg Van Avermaet oznámil, že po sezóne 2023 ukončí profesionálnu kariéru

Greg Van Avermaet oznámil, že po sezóne 2023 ukončí profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike.

Van Avermaet bol na mnohých pretekoch veľkým súperom Petra Sagana, ktorý tento rok tiež končí s cestnou cyklistikou a presadne na horský bicykel, pričom jeho cieľom je účasť na budúcoročných Olympijských hrách v Paríži.

Greg Van Avermaet, ktorý tento mesiac oslávi 38 rokov, oznámil ukončenie kariéry prostredníctvom emotívneho videa na Instagrame, v ktorom rozvešal viaceré dresy z jeho bohatej kariéry.

„Bohužiaľ, toto dobrodružstvo sa skončí,“ povedal a vysvetlil, že sa teší na čas strávený so svojou rodinou a na „iné ciele v živote, v ktorých snáď nájdem rovnakú vášeň“.

Pozrite si tiež

Van Avermaet už v posledných rokoch nedosahoval také výkony, aké by chcel a už v roku 2021 sa vyjadril, že za to mohlo očkovanie proti ochoreniu Covid-19: „Najmä v druhej polovici sezóny veci nešli tak, ako som chcel. Dávam to za vinu očkovaniu. Odvtedy už nepretekám na takej úrovni. Očkovanie si naozaj musíte načasovať a ja som to urobil tesne pred Dauphiné, po náročnom tréningu a tesne pred ťažkými pretekmi. To nebol dobrý nápad. Odvtedy som nedosiahol potrebnú úroveň výkonu.“

Najlepšiu formu mal pravdepodobne v roku 2017, po víťazstve Olympiády v Riu 2016, kedy vyhral Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbek, Gent-Wevelgem a monument Paríž-Roubaix.

Obliekol sa aj do žltého dresu na Tour de France, ktorý mal dokopy 11 dní na Tour 2016 a 2018. Dosiahol tiež víťazstvo celkového hodnotenia etapových pretekov Tirreno-Adriatico  2016.

„Až do konca sezóny zo seba vydám všetko so svojím tímom AG2R Citroën, ktorému ďakujem za dôveru a tímového ducha za posledné tri roky, rovnako ako od prvého dňa, keď som sa rozhodol začať s cyklistikou. Dúfajme, môžem skončiť s peknými výsledkami!“ dodal Van Avermaet v správe o odchode do „dôchodku“.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet)

Aktuality

15:53 Video: Tímové auto zrazilo vedúcu pretekárku počas cyklistických majstrovstiev Francúzska.

Auto tímu Auvergne-Rhône-Alpes zrazilo Amandine Muller a následne skončila na zemi aj Célia Gery. So šťastím sa ani jedna pretekárka vážnejšie nezranila a práve Gery sa neskôr stala víťazkou francúzskeho šampionátu do 19 rokov a Muller skončila na druhom mieste.

12:28 Ako Simča Kuchyňková vybojovala tretie miesto na Svetovom pohári v endure vo Finale Ligure.

„Bol to môj najnáročnejší deň na bicykli a bolo neskutočné teplo. Išla som po celý čas naplno a do toho ma ešte poštípala aj včela,“ opisuje Simča Kuchyňková prvé preteky sezóny 2024.

11:35 Z Giro d’Italia odstúpili už traja jazdci tímu Visma – Lease a Bike.

Po prvom dni oddychu odstúpil z pretekov jeden z najlepších šprintérov a víťaz deviatej etapy Olav Kooij, takže tímu Visma – Lease a Bike zostalo na Gire už len päť jazdcov. Celkovo odstúpilo v priebehu deviatich etáp 15 pretekárov.

11:25 Detaily 10. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Horská desiata etapa má dĺžku 141 km, prevýšenie 2952 m a končí sa dlhým stúpaním Bocca della Selva.

Včera 14:28 Video: Peter Sagan podpísal fanúšikovi knihu za jazdy na pretekoch v Maďarsku.

Trojnásobný majster sveta potešil fanúšika podpisom knihy Môj svet v záverečnom stúpaní tretej etapy pretekov Okolo Maďarska.

Zavrieť reklamu