Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ako budú vyzerať prenosy zo svetového pohára v horskej cyklistike?

UCI konečne odhalila ako budú vyzerať prenosy z pretekov horských bicyklov, kde ich budeme môcť sledovať a čo všetko pokryjú?
Matúš Bušík
Ako budú vyzerať prenosy zo svetového pohára v horskej cyklistike?

UCI Mountain Bike World Series zverejnila možnosti, ako sledovať preteky svetového pohára v sezóne 2023. Do tohto vysielania spadajú disciplíny XC, zjazd a enduro a budú celosvetovo dostupné na GCN+.

So spravodajstvom z novovytvorenej svetovej série UCI Mountain Bike môžu diváci v roku 2023 očakávať 135 hodín pretekárskych prenosov s bezplatnými vysielaním juniorských pretekov XC a zjazd 23 rokov, ako aj bezplatnými semifinálovými prenosm zjazdu v hlavných kategóriách.

Finále Elite XC aj zjazdu budú spoplatnené na GCN+ alebo Eurosport/discovery+.

Tlačová správa uvádza, že vďaka spoločnosti Warner Bros. Discovery sa vo vysielaniach objaví viac ako 20 kamier doplnených o tri kamerové drony a zážitok divákov z horskej cyklistiky sa úplne zmení.

„Na každé podujatie ponúka fanúšikom úplne iné uhly z rôznych miest a zaisťuje zachytenie každého dôležitého momentu v každých pretekoch prvýkrát v tomto športe,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe.

V roku 2023 budú tiež po prvýkrát živé prenosy pretekov U23 XC a Junior DH, keďže cieľom UCI Mountain Bike World Series je ich bezplatné vysielanie na YouTube kanáli UCI Mountain Bike World Series a kanáli UCI Mountain Bike World Series YouTube, GCN+, Eurosport, discovery+ a GMBN Racing.

Zatiaľ čo preteky zjazd a XC budú mať počas pretekárskeho víkendu množstvo priamych prenosov, disciplína Enduro bude pokrytá len prostredníctvom highlightov z pretekov a spravodajstvom zo zákulisia, s obvyklým systémom merania času počas pretekov. Preteky XC Marathon budú pokryté podobne ako enduro.

Popri prepracovaní vysielacieho plánu, svetová séria horských bicyklov UCI odhalila, koho môžeme očakávať za mikrofónom. Tím vedie Kate Mason spolu s Cedricom Graciom pre zjazd a Bartom Brentjensom pre XC.

V tíme sa ako reportéri predstavia aj Josh Carlson a Hayley Edmonds. Ric McLaughlin bude pôsobiť ako hlavný komentátor spravodajstva.

Aktuality

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Včera 12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

Včera 12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

Včera 10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu