Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bell uviedli na trh novú integrálnu prilbu Full-10 DH

Tá obsahuje všetky najnovšie bezpečnostné štandardy a pridáva aj niečo naviac.
Matúš Bušík

Spoločnosť Bell predstavili dnes novú integrálnu prilbu Bell Full-10 DH. Stalo sa tak takmer desať rokov po tom, čo debutoval jej veľmi úspešný predchodca Full 9.

Full-10 stojí 650 dolárov a je vlajkovou loďou  prilieb Bell s karbónovou konštrukciou, vylepšeným vetraním a zoznamom moderných bezpečnostných prvkov.

Tieto bezpečnostné prvky zahŕňajú pridanie MIPS Spherical Technology, čo je dizajn, ktorý využíva dve samostatné vrstvy peny spojené elastomérmi, ktoré umožňujú dvom vrstvám pohybovať sa nezávisle.

Myšlienka je, že počas nárazu je vonkajšia vrstva schopná dostatočne rotovať, aby pomohla rozptýliť časť nárazovej sily, čím sa zníži množstvo sily, ktorá zasiahne mozog.

Vonkajšia vrstva využíva EPS penu na zvládanie nárazov pri vyššej rýchlosti a vnútorná vrstva je EPP, pena s nižšou hustotou, ktorá zvláda nárazy pri nižšej rýchlosti.

Čo sa týka ventilácie, Bell vybavil Full-10 mimoriadnym systémom Thermal Exchange Airflow System (TEAS). Systém zahŕňa kanály v pene v prednej časti prilby, ktoré sú navrhnuté tak, aby udržiavali pohyb vzduchu nad hlavou jazdca a smerom von cez väčšie zadné vetracie otvory.

Lícne vypchávky sú pripevnené na mieste pomocou magnetov, vďaka čomu je ich odstránenie pri čistení (alebo po nehode s prilbou stále na hlave jazdca) jednoduchým procesom.

Súčasťou balenia sú dve ďalšie sady lícnych vypchávok, ktoré vám pomôžu dosiahnuť dokonalé prispôsobenie.

Medzi ďalšie funkcie patrí integrovaný držiak na kameru a systém uzatvárania titánovým D-krúžkom.

Full-10 je k dispozícii v štyroch veľkostiach (XS/S, M, L, XL/XXL) a na výber sú štyri rôzne farebné prevedenia.

Skutočná hmotnosť strednej veľkosti je 1092 gramov.

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu