Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Cesty okolo Glasgowu, po ktorých sa má pretekať na Majstrovstvách sveta sú v dezolátnom stave (+fotogaléria)

Ak ste si mysleli, že slovenské cesty sú najhoršie v Európe, v Škótsku máme veľkú konkurenciu.
Martin Sarvaš
 Cesty okolo Glasgowu, po ktorých sa má pretekať na Majstrovstvách sveta sú v dezolátnom stave (+fotogaléria)

Majstrovstvá v cestnej cyklistike sa v roku 2023 uskutočnia na začiatku augusta v Škótsku, na cestách okolo Glasgowu.

Dúfajme, že dovtedy organizátori zabezpečia opravu ciest, po ktorých sa má pretekať, pretože podľa nedávno zverejnených fotiek sú v dezolátnom stave a plné dier a „záplat“.

Lokálny cyklista Liam McReanan zverejnil fotografie ciest na trati Majstrovstiev sveta a vyzerajú skutočne v zlom stave. Na cestách je veľa výmoľov a veľa úsekov s nekvalitne upraveným asfaltom. A toto skutočne nie sú ideálne podmienky pre tých najlepších cyklistov na svete.

„Spojené kráľovstvo má jedny z najhorších ciest v západnej Európe“

Podobný problém s rozbitými cestami mali minulý rok aj organizátori pretekov Okolo Slovenska. Krátky úsek cesty horského priechodu Grajnár bol v katastrofálnom stave a organizátori dokonca chceli zakryť diery kobercom. V Glasgowe to snáď do leta zvládnu a cesty opravia.

Liam McReanan napísal k stave ciest na Twitteri: „Spojené kráľovstvo má jedny z najhorších ciest v západnej Európe.“

„Cesty v okolí Glasgowa patria k najhorším v Spojenom kráľovstve. Tieto cesty sú takéto už roky, desaťročia. Kilometer po kilometri je celá trať takáto. Je to veľmi nebezpečné pre jazdu v pelotóne. Je na ich opravu dosť času/peňazí?“

Ako vyzerá trasa MS 2023 v Glasgowe?

Trať Majstrovstiev sveta 2023 je rýchla, ale asi nebude ideálna pre šprintérov. Technický okruh v Glasgowe s dĺžkou 14,4 km má niekoľko krátkych stúpaní a klesaní.

Trasa bude pravdepodobne sedieť univerzálnym, výbušným jazdcom a môže sa skončiť šprintom malej skupiny, ale tiež sa môže stať, že to skončí sólo únikom, ako predviedol vlani v Austrálii Remco Evenepoel.

Mužov čaká dlhá trasa z Edinburghu do Glasgow a na 277,6 km ich čaká celkovo 3 167 metrov prevýšenia. Preteky sa končia na mestskom okruhu, ktorý absolvujú 10-krát.

Aktuality

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu