Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Musíte vidieť: Rémy Métailler sa obhliada za tými najlepšími líniami v roku 2022

Ak Rémy Métailler vydá video, v ktorom obsiahne jeho najlepšie momenty v roku 2022, viete že to bude dávka kreativity, veľkých skokov a neskutočne strmých línií. Áno, je to naozaj tak.
Matúš Bušík

Ak ste ešte nepočuli o Rémym Métaillerovi, pravdepodobne vás extrémna horská cyklistika až tak nezaujíma alebo žijete na Mesiaci. Aj keby ste žili na Mesiaci, jeho obrovské skoky a strmé lajny by ste odtiaľ videli.

Ak ho predsa len nepoznáte tu je pár základných informácii o ňom.

Rémy pôvodne začal s horskou cyklistikou vo veku 16 rokov vo francúzskom Nice. So svojím veľkým talentom a láskou k horským bicyklom sa v roku 2013 presťahoval do Mekky horskej cyklistiky – Britskej Kolumbie.

Toto rozhodnutie sa vyplatilo, pretože o dva roky neskôr dostal pozvanie na najväčšie MTB podujatie na svete, RedBull Rampage. V nasledujúcich rokoch bol na Rampage pozvaný ešte trikrát.

Okrem Rampage sa pravidelne zúčastňoval aj na mestských zjazdoch. Tieto preteky, ktoré sa často konajú v Južnej Amerike, vyžadujú extrémnu kontrolu nad bicyklom a obrovskú silu. Rémy túto disciplínu zvláda s ľahkosťou a vyhral v Puerto Vallarta 2018 a v Taxco 2017.

Okrem rôznych ocenení GoPro Awards získal v roku 2020 aj druhé miesto v súťaži „GoPro’s best line of the year“. Jeho videá sú pravidelne nominované na „video roka“ na Pinkbike a jeho obsah na sociálnych sieťach je pre nás všetkých jednoducho inšpiratívny a motivujúci. O tom svedčí aj počet odberateľov, ktorý atakuje 350 tisíc.

Od roku 2021 jazdí za nemeckú direct sale značku Propain.

Aktuality

Včera 19:10 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

Včera 10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

09.05.2024 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Zavrieť reklamu