Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized prepúšťa 8% zamestnancov v rámci „posunu do budúcnosti“, kúpili budovu za 13,8 milióna eur

Ako dôvod rozhodnutia uvádzajú priemyselné a ekonomické výzvy a šéf Specializedu sa vyjadril, že "nastal čas na transformáciu a posun do budúcnosti“.
Martin Sarvaš

Specialized dnes oznámil, že s okamžitou platnosťou prepustil osem percent svojej zamestnancov, čo je približne 125 ľudí.

V tlačovej správe spoločnosť uvádza ako dôvod rozhodnutia priemyselné a ekonomické výzvy a uvádza, že „je jasné, že nastal čas na transformáciu a posun do budúcnosti“.

„Transformujeme spoločnosť okolo nášho zámeru Pedal the Planet Forward,“ hovorí Scott Maguire, nový generálny riaditeľ po minuloročnom odstúpení zakladateľa Mikea Sinyarda.

„Našou prioritou je lepšie slúžiť jazdcom, maloobchodníkom a komunitám a byť tým najlepším miestom pre našich tímových kolegov, aby mohli inovovať a rásť. Teraz je čas prispôsobiť sa súčasnému prostrediu a v konečnom dôsledku nás to dnes viedlo k mimoriadne ťažkým rozhodnutiam,“ povedal Scott Maguire.

Tlačová správa tiež potvrdzuje, že prepúšťanie sa týka zamestnancov po celom svete.

Specialized tiež v decembri nečakane ukončil spoluprácu s viacerými ambasádormi po celom svete, čo môže byť súčasťou plánu budúcej transformácie Specializedu.

Kúpili budovu od Pearl Izumi za 13,8 milióna eur

„Za posledné tri roky sa priemysel zmenil neuveriteľným tempom a ukázal, že cyklistika je silnejšia ako kedykoľvek predtým,“ uvádza sa v tlačovej správe.

„Vzhľadom na to, že globálna ekonomika sa mení rýchlejšie, než sa očakávalo, a rýchle zmeny v rámci cyklistiky, organizačné úpravy umožnia značke, aby sa prispôsobila a zároveň stále investovala do inovácií,“ píše sa v tlačovej správe a vyzerá to tak, že investovanie už začalo.

Porttál Bicycle Retailer uvádza, že spoločnosť Specialized minula 14,9 milióna dolárov [13,8 milióna eur] na veľkú kancelársku budovu v Louisville v Colorade. Budovu odkúpili od značky Pearl Izumi, ktorú Shimano minulý rok predalo.

„Chcem oceniť zamestnacov, ktorí odišli a poďakovať im za všetok ich prínos, tvrdú prácu a oddanosť Specializedu,“ povedal Maguire vo svojom vyhlásení.

„Zameriavame sa na to, aby sme im v tomto ťažkom období zabezpečili plnú podporu. Momentálne to môže byť ťažké vidieť, ale budúcnosť cyklistiky a budúcnosť našej značky je jasná,“ dodal Maguire.

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu