Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Zjazdové preteky na Crankworxe vyhrali Sam Blenkinsop a Louise Ferguson

Podmienky zjazdových pretekov na novozélandskom Crankworxe boli veľmi náročné a jazdci súperili nielen s časom, ale najmä s blatom, ktoré bolo všade.
Matúš Bušík
Zjazdové preteky na Crankworxe vyhrali Sam Blenkinsop a Louise Ferguson

Zmenený program Crankworxu spôsobil, že zjazdové preteky sa konali o deň skôr. Totiž na disciplíny slopestyle a speed and style potrebujú jazdci lepšie podmienky.

Zjazdári teda bojovali o body do celkového hodnotenia Crankworx na úplne premočenej trati plnej nánosov bahna a vodných kaluží.

1st: Louise Ferguson, Sam Blenkinsop, 2nd: Jenna Hastings, Brook MacDonald, 3rd: Matt Walker, Caitlin Flavell

V mužskej kategórii sa najlepšie s traťou vysporiadali domáci jazdci. Až prvých 6 pretekárov bolo z Nového Zélandu a najrýchlejším spomedzi nich bol Sam Blenkinsop.

Na druhom mieste za ním so stratou necelých 8 sekúnd skončil Brook MacDonald a tretí bol Matt Walker.

Priebežné poradie v hodnotení King/Queen of Crankworx, kde sa spočítavajú body zo všetkých disciplín:

Medzi ženami bola najrýchlejšou v zjazde britská pretekárka Lousie Ferguson, ktorá bola jedinou pretekárkou, ktorá nie je z Nového Zélandu v prvej päťke.

Druhé miesto si s veľkou stratou takmer 22 sekúnd vyjazdila Jenna Hastings a tretia skončila Caitlin Flavell.

V ženskej kategórii bude veľmi napínavý súboj o Queen of Crankworx, nakoľko prvé dve pretekárky Caroline Buchanan a Jordy Scott majú rovnaký počet bodov 826. Na treťom mieste v celkovom poradí je Vaea Verbeeck so 772 bodmi.

O všetkom sa tak rozhodne v záverečných disciplínach!

Záznam zo zjazdových pretekov v rámci festivalu Crankworx na Novom Zélande:

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu