Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel dostal pokutu za napadnutie pri hádke v hoteli na MS v Austrálii

Noc pred pretekmi strávil na policajnej stanici po incidente s dvomi tínedžerkami. Zo svetového šampionátu odstúpil po hodine pretekov.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel dostal pokutu za napadnutie pri hádke v hoteli na MS v Austrálii

Mathieu van der Poel odštartoval na Majstrovstvách sveta v Austrálii, no bolo vidno, že sa trápi na konci pelotónu a už po hodine pretekov odstúpil.

Noc pred majstrovstvami totiž namiesto bol namiesto spánku na policajnej stanici po údajnom rušení hlukom a následnej hádke v jeho hoteli.

„Je to pravda, áno. Došlo k malému sporu. Išlo o hlučných susedov a sú tu dosť prísni. Vo svojej izbe som bol až o štvrtej. To určite nie je ideálne. Je to katastrofa, ale už nemôžem nič zmeniť,“ vyjadril sa Van der Poel ešte pred štartom.

Polícia informovala, že 27-ročný muž z holandského tímu sa dostal do verbálneho konfliktu s dvoma dievčatami, ktoré mali 13 a 14 rokov.

V správe polície sa uvádza, že „muž strčil do oboch tínedžeriek, pričom jedna spadla na zem a druhú zatlačil k stene, čo jej spôsobilo menšie odreniny na lakti,“ uviedla polícia NSW vo vyhlásení zaslanom Cyclingnews.

„Policajti krátko nato zatkli 27-ročného muža. Previezli ho na policajnú stanicu Kogarah a obvinili z dvoch bežných útokov.“

Van der Poel uviedol svoju verziu udalostí v rozhovore pre portál Sporza: „Išiel som skoro spať a viacero detí na chodbe mojej izby malo potrebu nepretržite klopať na moje dvere. Po chvíli som mal toho už dosť. Nežiadal som ich pekne, aby prestali. Potom prišla polícia a zobrali ma.“

Prečítajte si tiež

Súčasný výsledok incidentu je pokuta 1 500 dolárov, po ktorej zaplatení vrátili Van der Poelovi pas a mohol odísť z Austrálie. Obvinenia však odmietol.

Van der Poelov právnik sa plánuje proti rozsudku odvolať. „Mnohí z nás by urobili to isté. Pod tlakom na výkon robí každý chyby,“ povedal Van der Poelov právnik Michael Bowe.

„Jeho partnerka bola v slzách a on sám bol z výsledku veľmi sklamaný. Povedal mi, že má pocit, že sklamal svoju krajinu a svoj tím,“ povedal advokát po pojednávaní.

Van der Poel po súdnom pojednávaní odmietol hovoriť s holandskou a austrálskou televíziou a išiel ihneď na letisko, aby odletel domov.

Najbližší program pretekov Mathieu van der Poela sú tri talianske jednorázovky na začiatku októbra – dve klasiky Giro dell’Emilia a Tre Valli Varesine, a monument Okolo Lombardie.

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila šiesta. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu