Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Race Face predstavili novú generáciu kľúk Turbine

Tá je o 20 g ľahšia od predchádzajúcej, má zmenený Q-faktor a novú nastavovaciu skrutku.
Matúš Bušík
Race Face predstavili novú generáciu kľúk Turbine

Spoločnosť Race Face predstavila nové kľuky určené pre horské bicykle Race Face Turbine.

Oproti predchádzajúcemu modelu sú ľahšie, jednoduchšie sa s nimi manipuluje a majú aj nový dizajn.

Dizajnéri v Race Face zmenili skrutku slúžiacu na nastavenie predpätia objímky na 3 mm imbusový kľúč. Predošlý model mal menšiu hlavu, konkrétne 2 mm a často sa stávalo, že sa zaoblila.

Samotná nastavovacia skrutka prešla tiež zmenou dizajnu a dosiahla sa tak lepšia ergonómia.

Zmena nastala aj pri tzv. Q-faktore (vzdialenosť medzi vonkajšími okrajmi ramien kľúk – miest kam sa montujú pedále), ten je pri nových kľukách Turbine 176 mm, čo je o 4 mm menej ako pri predošlom modeli.

Zúženie zdôvodnili v Race Face tým, že chcú dosiahnuť modernejšie kľuky na základe spätnej väzby profesionálnych jazdcov.

Kľuky využívajú systém CINCH, typický pre Race Face. To vám umožní rýchlo vymeniť prevodník pomocou nástroja na zaistenie. Kompatibilné nástroje sú BBT-22 a BBT-32 od Park Tool alebo môžete využiť CINCH od Race Face.

Kľuky sú vyrobené z hliníka s označením 7000, tak aby dosiahli maximálnu pevnosť pri čo najnižšej hmotnosti.

Race Face Turbine sú dostupné v troch rôznych dĺžkach 165, 170 a 175 mm. Každá dĺžka má optimalizovaný úchyt na pedále tak aby sa v čo najväčšej možnej miere minimalizoval kontakt pedálov s prekážkami na trailoch.

Kľuky sú navrhnuté okolo 30 mm vretena, čo znamená, že budú fungovať s väčšinou rámov a v súlade so štandardmi stredových zložení.

Race Face Turbine s 32 zubovým prevodníkom a 170 mm dĺžkou kľúk vážia 595 g a ich cena je 229 €.

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu