Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral úvodnú etapu Giro d’Italia, Ewan spadol tesne pred cieľom (+video)

Na druhom mieste skončil Biniam Girmay, tretí prišiel do cieľa Pello Bilbao.
Martin Sarvaš

1. etapa Giro d’Italia 2022

 

  • Dĺžka: 195 km
  • Prevýšenie: 1390 m
  • Čas: 4:35:28 hod
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 42,5 km/h

Mathieu van der Poel sa oblečie do ružového dresu lídra pretekov Giro d’Italia 2022 po tom, ako zvíťazil v úvodnej etape, ktorá sa končila stúpaním na Vyšehrad.

Eritrejčan Biniam Girmay z tímu Intermarché-Wanty-Gobert skončil na druhom mieste a pódium doplnil Španiel Pello Bilbao z Bahrajnu-Victorious.

Na treťom mieste mohol skončiť austrrálsky šprintér tímu Lotto Soudal, avšak tesne pred cieľom sa dotkol svojim kolesom zadného kolesa Girmaya a skončil na zemi. „Caleb okrem niekoľkých odrenín vyviazol bez vážnejších zranení a zajtra sa postaví na štart časovky,“ informoval tím Lotto Soudal.

„Vedel som, že v stúpaní bude kľúčová pozícia. Bol som zavretý a stálo ma veľa energie, aby som sa udržal na čele. V závere som rozbehol svoj šprint a bolo to už veľmi tesné, pretože som mal nohy plné laktátu. Ale veľmi sa teším,“ povedal Van der Poel svojej po prvej etape na Gire.

Záverečný kilometer 1. etapy Giro d’Italia 2022:

Výsledky 1. etapy Giro d’Italia 2022

Aktuality

13:46 Repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R sú dostupné už aj na Slovensku.

Decathlon dal po prvýkrát do predaja pretekársky špeciál v apríli a do pár hodín boli bicykle vypredané. Na webe slovenského Decathlonu je uvedené, že bicykle nemajú priamo v predajniach, ale je ich možné objednať s doručením od šiestich dní.

10:39 Šéf Bora-Hansgrohe reaguje na špekulácie o prestupe Pidcocka a Van Aerta do ich tímu.

„Majú dlhodobé zmluvy. Rešpektujeme ich,“ hovorí Ralph Denk, šéf tímu Bora-Hansgrohe, do ktorého vstúpil veľký sponzor Red Bull. (Sporza)

10:13 Jonas Vingegaard už trénuje naplno, ale jeho štart na Tour de France je stále otázny.

Vingegaard utrpel v apríli početné zranenia pri páde na pretekoch Okolo Baskicka – mal zlomenú kľúčnu kosť, niekoľko rebier a utrpel kolaps pľúc. Momentálne trénuje individuálne na Malorke.

09:50 Birell Bikefest 2024: 10 vecí, ktoré si nesmiete zabudnúť.

Do začiatku Birell BikeFestu 2024 zostáva už iba zopár hodín. Prečítajte si zoznam tých najpotrebnejších vecí, ktoré by vám v Kálnici nemali chýbať.

Včera 17:56 Biniam Girmay sa konečne dočkal víťazstva a vyhral belgickú klasiku Circuit Franco-Belge.

Girmay odstúpil z Giro d’Italia po páde v štvrtej etape, takže výhra v Belgicku je veľkým zadosťučinením a potvrdením dobrej formy pred štartom na Tour de France. V záverečnom šprinte v Mont-de-l’Enclus skončil na druhom mieste Axel Zingle pred tretím Marcom Hirschim.

Zavrieť reklamu