Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pred rokom takmer neprežil hrozivý pád, teraz vyhral etapu na pretekoch Okolo Valónska

"Myslím si, že toto znamená koniec mojej rehabilitácie a môžem povedať, že som sa konečne vrátil," povedal na pódiu Jakobsen.
Martin Sarvaš
Pred rokom takmer neprežil hrozivý pád, teraz vyhral etapu na pretekoch Okolo Valónska

Fabio Jakobsen vyhral druhú etapu pretekov Okolo Valónska 2021, keď v záverečnom šprinte porazil Fernanda Gaviriu.

Holandský cyklista si pripísal prvé víťazstvo po roku od nepríjemného pádu v prvej etape pretekov Okolo Poľska.

Pretekár tímu Jumbo-Visma Dylan Groenewegen vytlačil v záverečnom špurte Jakobsena, ktorý v plnej rýchlosti okolo 80km/h vrazil do zábran. 24-ročný Jakobsen utrpel pri páde vážne poranenia hlavy, mal rozdrvenú sánku, poškodené horné dýchacie cesty a stratil veľa krvi.

Prvú etapu Okolo Valónska 2021 vyhral práve Dylan Groenewegen, pre ktorého to bolo rovnako prvé víťazstvo od nepríjemného incidentu v Poľsku.

Fabio Jakobsen absolvoval viacero operácií a dlhý proces rehabilitácií. Na bicykli začal zľahka trénovať v novembri 2020 a prvé preteky absolvoval v apríli 2021. Holandskému šprintérovi trvalo necelé štyri mesiace, kým sa dostal späť do formy a na cieľovej čiare opäť zdvihol ruky.

„Myslím si, že toto znamená koniec mojej rehabilitácie a môžem povedať, že som sa konečne vrátil. Teším sa na výhry v ďalších etapách,“ povedal na pódiu Jakobsen.

Záver 2. etapy Okolo Valónska:

„Musím sa poďakovať mnohým ľudom. Priateľke, rodine, všetkým doktorom i celému tímu, bez ktorých by som to nedokázal a je to aj ich víťazstvo.“

„S tímom sme pracovali na mojom návrate a oplatilo sa to. Skutočne sa veľmi tesím a som rád, že som spojil svoju budúcnosť práve s QuickStepom.“

„Posledných pár mesiacov bolo ťažkých a musel som sa prekonávať isté prekážky, no stále som bojoval a je krásne teraz stáť na pódiu. Bol to dlhý proces, takže je to pre mňa veľmi emotívne. Predtým som už nejaké preteky vyhral, ale toto víťazstvo je skutočne výnimočné,“ dodal Jakobsen.

 

Vaše komentáre

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu