Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan nebude pretekať na Olympiáde v Tokiu, nahradí ho Kubiš

Slovensko budú na olympiáde reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.
Martin Sarvaš
Peter Sagan nebude pretekať na Olympiáde v Tokiu, nahradí ho Kubiš

Foto: Ján Melicher

Peter Sagan sa nezúčastní na Olympiáde v Tokiu. Dôvodom sú zdravotné komplikácie so zraneným kolenom, kvôli ktorému odstúpil aj z Tour de France.

Trojnásobný majster sveta si zranil koleno pri páde v tretej etape, keď ho poslal k zemi Austrálčan Caleb Ewan. Koleno mu pri páde poranil prevodník a pri šprinte v 10. etape si opäť narazil koleno o riadidlá. V kolene sa mu vytvoril zápal, na ktorý mu nezaberali antibiotiká a museli mu ho odsrtániť operačne.

Peter Sagan už aj oficiálne požiadal Slovenský zväz cyklistiky o zmenu nominácie v liste Slovenskému olympijskému a športovému výboru.

Slovensko budú 24. júla v pretekoch s hromadným štartom reprezentovať Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.

Petra Sagana v nominácii nahradil 21-ročný člen Dukly Banská Bystrica Lukáš Kubiš,  bol podľa rozhodnutia komisie cestnej cyklistiky SZC prvým náhradníkom.

„Aj keď tie okolnosti boli aké boli, som rád, že sa mi podarilo nominovať na OH dokonca hneď pri mojej prvej šanci. Som veľmi šťastný a hrdo budem reprezentovať Slovensko na takomto vrcholnom fóre,“ vyjadril sa Kubiš.

„S aktuálnou formou sme spokojní, aj keď to ešte, samozrejme, musíme ďalej ladiť. Ďakujem za podporu všetkým. Petrovi prajeme skore zotavenie a navrat do sedla i na pódiá. A držte nám palce!,“ dodal pretekár Dukly.

Profil cestných pretekov v Tokiu je však veľmi náročný a pri dĺžke 234km čaká pretekárov prevýšenie až 4 865 metrov, ktoré nastúpajú v troch dlhých a dvoch kratších ťažkých stúpaniach.

Profil cestných pretekov na Olympijských hrách v Tokiu:

Mapa cestných pretekov na Olympijských hrách v Tokiu:

Vaše komentáre

Aktuality

12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

10:08 Tadej Pogačar vyhral etapu na Gire bez cyklopočítača: Musíte len viac počúvať svoje telo.

25-ročný Slovinec dostal defekt a spadol v úvode rozhodujúceho stúpania. Napriek tomu dokázal zvíťaziť a oblečie sa do ružového dresu lídra Giro d’Italia.

09:25 Detaily 3. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Prvá rovinatá etapa má 165 km, prevýšenie len 831 m a očakávame dojazd v hromadnom šprinte. Najväčší favoriti sú Tim Merlier a Olav Kooij.

Zavrieť reklamu