Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan musel podstúpiť operáciu kolena po skončení na Tour de France

Dôvodom bol zápal, ktorý sa mu vytvoril v hlbokej rane spôsobenej prevodníkom pri páde v tretej etape.
Martin Sarvaš
Peter Sagan musel podstúpiť operáciu kolena po skončení na Tour de France

Peter Sagan skončil na Tour de France 2021 pred začiatkom 12. etapy z dôvodu zhoršenia stavu jeho zraneného kolena.

Trojnásobný majster sveta si zranil koleno pri páde v tretej etape, keď ho poslal k zemi Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal). Koleno mu pri páde poranil prevodník a pri šprinte v 10. etape si opäť narazil koleno o riadidlá.

V kolene sa však Saganovi vytvorila tzv. burza (tekutinou naplnený „hlienový vak“), na ktorú nezaberali antibiotiká a vak museli odstrániť lekári operačne.

Pád Petra Sagana v 3. etape Tour de France 2021:

„Chcel by som vám dať nové informácie o mojom stave po odstúpení z Tour de France,“ napísal Peter Sagan.

„Najprv by som chcel poďakovať manažmentu tímu Bora-Hansgrohe, tímovým doktorom a najmä hlavnému doktorovi Christopherovi Edlerovi za podporu už od pádu v tretej etape. Ďalej sa chcem poďakovať za všetky podporné správy od spolujazdcov, kamarátov a fanúšikov z celého sveta. Veľmi si to cením.“

Peter Sagan ďalej opísal, čo sa vlastne stalo s kolenom a prečo mu ho museli operovať:

„V tretej etape som utrpel hlbokú ranu v kolene nad jabĺčkom, ktorú spôsobil prevodník pri páde. Vyčistili mi ju najlepšie, ako sa dalo, aby sa predišlo zápalu zo špiny a oleju z reťaze. Napriek tomu sa vytvoril v burze zápal nad jabĺčkom a, bohužiaľ, liečba antibiotikami nedokázala zabrániť infekcii.“

„Jedinou možnosťou bolo skončiť na Tour de France a odstrániť burzu operačne. Našťastie išlo iba o povrchovú infekciu a hlbšie do kĺbu sa nedostala. Tiež by som sa chcel poďakovať doktorom na klinike IM2S v Monaku za skvelú operáciu na poslednú chvíľu a za ich spoluprácu s tímovými lekármi.“

„Cítim sa dobre a o pár dní opäť začnem trénovať na trenažéri. Ak pôjde všetko dobre, už čoskoro budem opäť na ceste,“ dodal Peter Sagan.

Saganovi sa tento rok nepodarilo vyhrať etapu na Tour, dvakrát skončil na piatom mieste a raz bol ôsmy. Najbližšie sa mal Peter Sagan zúčastniť pretekov na Olympijských hrách v Tokiu, ktoré sú na pláne v sobotu 24. júla.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu