Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil nové univerzálne topánky Rime Flat

Univerzálne topánky na turistiku aj na bike.
Martin Sarvaš

Po predstavení zjazdových topánok 2FO DH, Specialized predstavil iné nové topánky – Rime Flat.

Specialized tvrdí, že model Rime je cielený pre jazdcov, ktorý potrebujú mať pevne nohu nielen na pedáloch, ale aj pri chôdzi na zemi. Pri tomto nás napadá predstava celodenných výjazdov, pri ktorých sa nevyhnete prenášaniu bicyklov na chrbtoch.

Topánky Rime sú v ponuke v dvoch farbách – celé čierne a tzv. white mountain, čo je v skutočnosti kombináciou béžovej, čiernej a hnedej. Zaplatíte za ne 129,90 eur.

Hlavnou pridanou hodnotou týchto topánok oproti klasickým flat topánkam je flexibilná špička, ktorá je je pohodlnejšia pri chôdzi a v strede má tiež mäkšiu podrážku pre lepšie vstrebávanie otrasov.

Predná časť topánok Rime má spevnenú špičku pre ochranu prstov. Vložka je, ako inak, Specialized Body Geometry, ktorá má za úlohu viacero vecí – zvýšiť efektívnosť šliapania, optimalizovať polohu bedra, kolena a šľapy pri šliapaní, a tým zachovať prúdenie krvi v prstoch na nohách a redukovať riziko zranenia.

Nové flaty od Specializedu majú novú protišmykovú podrážku SlipNot s mäkšou zmesou ST, ktorá by sa mala viac „lepiť“ na piny pedálov. Keďže majú byť univerzálne outdoorové topánky, materiál obsahuje hydrofobickú sieťku, ktorá by mala v daždi uchrániť nohy pred vlhkom.

Vo verdikte recenzie na portáli Pinkbike sa píše, že ide o topánky, na ktoré sa čakalo už veľmi dlho a konečne ich niekto spravil. „Nejde o topánky pre bikeparkového shreddera, ale na to ani nie sú určené. Je to určite najlepšia možnosť pre viacdňové výlety v horách a to, na čo sú určené spĺňajú do bodky. Bolo by dobré, keby bola aj verzia s vyššou členkovou časťou či odnímateľnou manžetou.“

Singlatracks píše, že topánky Rime sú pre dobrodružného jazdca, ktorý nielen bicykluje, ale chodí aj na turistiky. „Ide o skvelé univerzálne topánky pre všetkých flat-pedal jazdcov. Ich turistické vlastnosti sú bonusom, ktorý nijakým spôsobom neuberá na kvalite na pedáloch. Ak v nich však neplánujete chodiť na turistiky alebo jednoducho iba chodiť, možno nájdete aj iné topánky, ktoré sedia lepšie.“

Vaše komentáre

Aktuality

18:17 Peter Sagan sa tesne vyhol hrozivému pádu v šprinte úvodnej etapy Okolo Maďarska.

Sagan dostal v záverečných kilometroch defekt, kvôli ktorému stratil dobrú pozíciu na čele pelotónu a nakoniec skončil na 23. mieste. Skvelý výkon v úniku predviedol český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca a vďaka bonusom z prémií je druhý v celkovej klasifikácii.

17:56 Únik „ukradol“ šprintérom piatu etapu na Giro d’Italia. Benjamin Thomas získal prvé víťazstvo pre Cofidis v roku 2024.

Na druhom mieste skončil Michael Valgren a tretí finišoval Andrea Pietrobon. Celkovú klasifikáciu vedie aj naďalej Tadej Pogačar.

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

Zavrieť reklamu