Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Van der Poel o šialenom 50km sólo úniku: Zaútočil som, lebo mi bola zima. Posledné kilometre som išiel naprázdno

Otec Mathieu van der Poela, že to bola jeho najlepšia jazda v kariére: "V takomto počasí, na takej trati a s takýmto záverom proti najlepším jazdcom na svete - stále ma dokáže prekvapiť."
Martin Sarvaš

Mathieu van der Poel zaútočil v zjazde a s jedlom v ústach:

Mathieu van der Poel vyhral piatu etapu Tirreno-Adriatico po neskutočnom 50km sólo úniku. 26-ročný Holanďan povedal dôvod, prečo išiel do úniku tak skoro: „Zaútočil som tak skoro, pretože mi bola. Cítil som sa dobre až kým nebolo 20km do cieľa.“

O víťazstvo ho v závere takmer pripravil líder celkového poradia Tadej Pogačar, ktorý Van der Poelov takmer 3-minútový náskok pred cieľom stiahol na 10 sekúnd.

„Posledné kilometre som išiel úplne naprázdno. Povedali mi, že Pogačar sa ku mne blížil, ale už som ani nebol schopný počúvať. Chcel som iba čo najskôr prísť do cieľa,“ priznal sa Van der Poel.

Piatu etapu Tirreno-Adriatico vyhral jazdec tímu Alpecin-Fenix po viac ako 50 km dlhom sólo úniku, pričom jazdci mali už v tom čase v nohách 150 km. Zvlnenú klasikársku etapu sťažilo pretekárom počasie a vytrvalý dážď, avšak zatiaľ čo sa prenasledujúci pretekári obliekali, Van der Poel si išiel po víťazstvo oblečený v krátkom.

Otec Mathieu van der Poela pre belgické noviny Het Nieuwsblad povedal, že to bola jeho najlepšia jazda v kariére: „To, čo Mathieu predviedol na Tirrene bola jeho najlepšia jazda v kariére. V takomto poli, v takomto počasí, trati a s takýmto záverom proti najlepším jazdcom na svete – stále ma dokáže prekvapiť.“

Van der Poel má už tento rok na konte aj výhru tretej etapy Tirreno-Adriatico, kde prešiel cieľom so založenými rukami či víťazstvo na Strade Bianche, získal štvrtý titul majstra sveta v cyklokrose a okrem toho vyhral aj deväť ďalších cyklokrosových pretekov.

Mathieu van der Poel má ďalej v pláne preteky Milano-Sanremo (20.3.), E3 Saxo Ban Classic (26.3.), Dwars door Vlaanderen (30.3.), Okolo Flámska (4.4.) a Paríž-Roubaix (11.4.).

Zostrih z 5. etapy Tirreno-Adriatico:

Vaše komentáre

Aktuality

14:35 Jonas Vingegaard začal trénovať na bicykli a postupne sa zotavuje z početných zlomenín.

„Samozrejme, dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal vo svojej top forme,“ hovorí Jonas Vingegaard vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease a Bike.

14:22 Peter Sagan už zajtra odštartuje na cestných pretekoch Okolo Maďarska v drese tímu Pierre Baguette.

Sagan bude štartovať za slovenský tím na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája.

11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

09:47 Video: Christian Arehart skočil prvý quad backflip na MTB a už o pár dní ho môžete stretnúť na Bikefeste!

Mladý jazdec z Ameriky sa zapísal do histórie MTB a najmä disciplíny slopestyle veľkými písmenami. Podarilo sa mu ako prvému na svete ustáť quad backflip (štvorité salto vzad) na horskom bicykli. Christian Arehart sa už v minulom roku predstavil na Bikefeste a patril k najviac party ľuďom na kopci. Tento rok ho v Kálnici uvidíme znova a medzičasom sa z neho stala svetová hviezda.

Zavrieť reklamu