Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan bude štartovať na pretekoch Okolo Katalánska, ide aj na Miláno – San Remo

Nezúčastní sa tak belgických klasík E3 Saxo Bank Classic a Gent-Wevelgem, ktoré boli Saganovou špecialitou.
Martin Sarvaš

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Sagan (@petosagan)

Organizátori pretekov Okolo Katalánska oznámili, že Peter Sagan bude mať na španielskom etapáku premiéru.

Prvá zo siedmich etáp sa začne 22. marca a preteky trvajú do 28. marca. Prekrývajú sa s klasikami E3 Saxo Bank Classic a Gent-Wevelgem, čo znamená, že Sagan sa ich nezúčastní, aj keď zvyčajne bývajú súčasťou jeho kalendára.

Belgické klasiky boli Saganovou špecialitou a v roku 2014 vyhral E3 Prijs a dvakrát skončil na pódiu (2013, 2016). Klasiku Gent-Wevelgem vyhral trikrát (2013, 2016, 2018) a trikrát bol na pódiu.

Trojnásobný majster sveta mal pôvodne v pláne plný program pretekov s druhým štartom na Giro d’Italia, pokusom o ôsmy zelený dres na Tour de France, Olympijskými hrami a majstrovstvami sveta ako hlavnými cieľmi.

Plány mu však narušil koronavírus Covid-19, ktorým sa nakazil počas prípravy na Gran Canarii. Zmeškal tak úvodný víkend klasík Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brussel-Kuurne a pre zotavovanie sa z choroby preskočil aj Strade Bianche. Prvé preteky sezóny absolvoval na talianskom etapáku Tirreno-Adriatico, kde chcel začať naberať na forme pred najväčšími klasikami.

Pred pretekmi Okolo Katalánska bude Sagan pretekať aj na najdlhších pretekoch sezóny Miláno – San Remo, ktoré sa uskutočnia v sobotu 20. marca. Po etapových pretekoch v Španielsku by mal slovenský jazdec Bora-Hansgrohe štartovať na Okolo Flámska a Paríž-Roubaix.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu