Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Adidas predstavil legendárny model Samba pre nášľapné pedále – VeloSamba

Martin Sarvaš
Adidas predstavil legendárny model Samba pre nášľapné pedále – VeloSamba

Tento dizajn vám je dosť pravdepodobne veľmi známy. Nie je to žiadne prekvapenie, keďže model tenisiek Samba od Adidasu je druhým najlepšie predávaným modelom všetkých čias.

Tenisky Samba boli vytvorené už v roku 1949 ako topánka pre futbalistov pre trénovanie na tvrdých povrchoch. Po 35 miliónoch predaných tenisiek je Samba dodnes jedným z najikonickejších dizajov Adidasu.

V skutočnosti ide o také populárne tenisky, že v nich často jazdili nielen cyklisti, ale aj skejteri.

Adidas predstavil nový model tenisiek Samba, ktoré nemajú tradičnú hladkú gumenú podrážku, ale je v nej „diera“ pre kufor na nášlapné pedále. Nové tenisky sa volajú Velosamba.

Adidas bol kedysi omnoho väčším menom v cyklistike ako je dnes, ale posledné roky sa snaží vrátiť späť do tohto športu.

V roku 2011 začal so značkou Five Ten, ktorá sa sústredí na obuv pre horských cyklistov a nedávno predstavil nové cestné tretry, ktoré sú inšpirované legendárnymi futbalovými kopačkami.

Okrem toho, že je v podrážke kufor pre nášľapné pedále, vo vnútri podrážky je spevňujúca „platňa“ pre väčšiu tuhosť topánky. Má tiež reflexné prúžky pre bezpečnosť či vodeodolnú úpravu pre jazdu v daždi.

Topánky Velosamba sú primárne určené pre cyklistické indoor disciplíny a na bežné každodenné nosenie, ale nedivili by sme sa, keby sme ich stretli aj na trailoch.

Adidas ponúka model Velosamba v štyroch farbách – biela, čierna, žltá a modrá. Za štýlovku od Adidasu zaplatíte 120 eur.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu