Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Návleky

Test: Nepremokavé návleky na tretry XLC BO-A08

Ďalší zo série doplnkov XLC, o ktorom môžme povedať, že ak vás v ňom na cestách niekto neuvidí, musí byť slepý.
Hodnotenie: 4.5/5
30
Biker
Test: Nepremokavé návleky na tretry XLC BO-A08

Rovnako ako o reflexnej veste XLC, ktorú sme nedávno otestovali, aj o nepremokavých návlekoch na tretry BO-A08 platí, že ide o jeden z najreflexnejších kúskov oblečenia, aký si na bicykel môžete obliecť.

Vďaka fluorescenčnej žltej farbe návleky „svietia“ vo dne i za tmy ako poriadne silný neón. Pozdĺž zadnej časti návlekov je umiestnený aj reflexný pásik, ktorý odráža svetlo. Na produktových fotkách na webe XLC sú síce znázornené reflexné prvky aj v na bočnej časti okolo loga, avšak v skutočnosti sú tieto prvky čierne.

Zips je umiestnený na bočnej strane návlekov a obúvanie i vyzúvanie je aj vďaka flexibilnému materiálu a väčším otvorom vpredu (na kufre) i vzadu (na pätu) rýchle a pohodlné, takže sa nemusíte obávať, že pri obúvaní v daždi budete potiť krv pri naťahovaní návlekov.

Návleky sú vyrobené z kombinácie polyesteru a nylonu. Sú nepremokavé, z čoho samozrejme vyplýva, že ich ani neprefúkne. Špička je v prednej spodnej časti spevnená.

Ide o veľmi praktický doplnok na jesenné či zimné jazdy primárne na cestnom bicykli (cestné tretry), ale  natiahli by ste ich aj na klasické cross-country topánky, ktoré sa tvarom podobajú na cestné.

Návleky sa dajú pohodlne zbaliť do malých rozmerov a bez problémov sa vojdu do vrecka dresu.

Cena návlekov XLC BO-A08 je veľmi priaznivá a iba za 30 eur dostanete kvalitný produkt s poriadnou dávkou reflexnosti.

Týmto návlekom nie je veľmi čo vyčítať a ak chcete byť viditeľní za dobrú cenu, určite budete spokojní. Nedá sa povedať, že by išlo o pekný a elegantný módny doplnok, ale svoju funkciu si určite splní. Návleky ponúka XLC aj v čiernej farbe.

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu