Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Vesty

Test: Reflexná vesta XLC JE-R01

Ak vás v tejto veste na cestách niekto neuvidí, musí byť slepý. Je však možné, že si vás pomýlia s cestárom (nie cestným cyklistom, ale robotníkom).
Hodnotenie: 4/5
28
Biker
Test: Reflexná vesta XLC JE-R01

Reflexná vesta XLC JE-R01 je skutočne jeden z najreflexnejších kúskov oblečenia, aký  si na bicykel môžete obliecť. Nielenže je celá fluorescenčná žltá, čo je samo o sebe dosť reflexné, sú na nej umiestnené aj ďalšie reflexné prvky.

Na prednej i zadnej strane vesty sú umiestnené 5 cm široké reflexné pásy, ktoré výrazne odrážajú svetlo. V prednej časti je jeden pás, na chrbáte sú tri. Okrem toho je rovnakým reflexným materiálom potiahnutý aj zips a logo.

Čo sa týka viditeľnosti, táto vesta je navrhnutá tak, že ak vás na ceste niekto nevidí, musí byť slepý. Faktom však je, že nejde o dizajnový kúskok pre pekné fotky na instagram a skôr si vás pomýlia s cestárom (nie cestným cyklistom, ale robotníkom).

Celá cesta je vyrobená z jedného, rovnakého materiálu. Polyester na tejto veste však nie je veľmi elastický, takže si treba dať pozor pri výbere veľkosti.  Vesta nie je nepremokavá a ani veľmi vetruvzdorná, čo je trochu škoda, keďže takýto kúsok je skôr vhodný na jesenné jazdy, kedy je už svetla pomenej a vonku je chladnejšie.

Vesta sa dá bez problémov zbaliť do malých rozmerov a v pohode ju strčíte do vrecka cyklistického dresu.

Strih je voľnejší a pri 177cm vysokej postave bola vesta vo veľkosti S možno až príliš voľná. Na strihu vesty sa XLC nevydaril krk, ktorý je lemovaný elastickým pásom a keď si zapnete zips až úplne hore, tento elastický pás trochu nepríjemne sťahuje krk.

Ak však chcete vestu na bežné nosenie a jazdenie po meste, kde neriešite dokonalý fitting a pretekársku aerodynamiku, za skutočne nízku cenu 28 eur dostanete extrémnu dávku reflexných prvkov, ktoré vybijú oči každému, kto vás uvidí.

Viac informácií o produkte nájdete na webe www.xlc.com

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu