Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Pumpy

Test: Mini pumpa XLC PU-A10

Hodnotenie: 4/5
23
Biker
Test: Mini pumpa XLC PU-A10

Mini pumpa PU-A10 od XLC je skutočne malá a ľahká, váži 75 gramov a na dĺžku má 190 mm, aj keď nemecký výrobca ju ponúka aj v dlhšej, 240mm verzii.

Fakt, že je taká malá, je však jej veľkou výhodou, pretože ju nemusíte nosiť v držiaku, ktorý sa upevňuje pod košík na fľašu. Jednoducho ju strčíte do vrecka alebo ľadvinky. V pumpe je zastrčená hadička, takže fúkanie je pohodlné. Hliníkové telo aj piest pumpy sú dosť hrubé, takže fúkanie ide rýchlo.

Tlakový limit je 6 barov, takže je použiteľná na horský i cestný bicykel. Hadička má na konci hlavicu, ktorá sa malou skrutkou jednoducho prepína z presty na schrader.

Keďže na autoventil je hlavica naskrutkovaná, drží bez problémov pevne a po odskrutkovaní nestratíte takmer žiadny vzduch. Na presta ventile však nedrží až tak pevne, takže počas fúkania musíte hlavu upevniť na ventil aj viackrát.

Po zasunutí hadičky dovnútra hlavica trčí z pumpy a ak by ste nosili pumpu upevnenú na bicykli, pri jazde v teréne by z pumpy vyskakovala.

Spracovanie pumpy je však pevné, fúkanie pohodlné a v pieste nie je žiadna vôľa. XLC PU-A10 je praktická a skutočne malá pumpa s veľmi kvalitným vyhotovením za dobrú cenu.

www.xlc-parts.com

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu