Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kwiatkowski vyhral 18. etapu Tour, Hirschi doplatil na nepríjemný pád v zjazde (+video)

Mladý Švajčiar išiel do cieľa 80km s ohnutou brzdovou pákou. Iba 22-ročný talent dostal ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca etapy.
Martin Sarvaš

Záverečný kilometer 18. etapy Tour de France 2020:

18. etapa Tour de France 2020

 

  • Dĺžka: 175 km
  • Prevýšenie: ~ 4642 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): ~ 34 km/h

 

TdF 2020: Sledujte detailne šialené výkony pretekárov na Strave

Michal Kwiatkowski (Ineos) vyhral 18. etapu Tour de France 2020 vďaka tímovej spolupráci s Richardom Carapazom. Carapaz zbieral body do súťaže o bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára a Kwiatkowski si pripísal svoje prvé etapové víťazstvo na pretekoch Grand Tour.

Na vrchole prvej horskej prémie Cornet de Roselend (18,6 km, 6,1%) bral plný počet 10 bodov Marc Hirschi zo Sunwebu pred Carapazom. Švajčiar získal ďalšie dva body aj na Côte des Villes-Dessus.

Horskú prémiu druhej kategórie na Col des Saisies (14,5 km, 6,4%) vybojoval v súboji s Carapazom opäť Hirschi. 22-ročný Švajčiar však v nasledujúcom zjazde 80 km pred cieľom nepríjemne spadol a Carapaza s Kwiatkowskim už nedokázal dobehnúť.

Peter Sagan (Bora-Hansgorhe) stratil v boji o zelený dres ďalších päť bodov na vedúceho Sama Bennetta (Quickstep). Aktuálne má na druhej priečke stratu 52 bodov. Bennett má celkovo 298, Sagan 246 a tretí Matteo Trentin 235 bodov.

V celkovom poradí  vedie stále Slovinec Primož Roglič (Jumbo-Visma), druhý je jeho krajan Tadej Pogačar (UAE) a tretí Miguel Angel Lopez (Astana).

Hirschi sa snažil v zjazde ešte vyrovnávať brzdovú páku:

https://streamable.com/gyquas

Hirschi odjazdil celý zvyšok etapy na bicykli s ohnutou brzdovou pákou a pred cieľom sa pridal do skupiny s lídrami celkového poradia. V záverečnom špurte bol však najrýchlejší Wout van Aert (Jumbo), ktorý tak skončil na treťom mieste.

„Zažil som mnoho pekných chvíľ v cyklistike, ale toto je úplne nová skúsenosť. Doteraz mám z tohe ešte husiu kožu. Bol to úžasný deň. Dokázali sme niečo ako kolektív. Posledné tri dni sme sa snažili vyhrať a práve dnes sme mali zrejme najlepšie nohy. Všetci z nášho tímu boli dnes skvelí,“ povedal v cieli Kwiatkowski.

Rozdelenie dresov po 18. etape (letour.fr):

 

Výsledky 18. etapy Tour de France 2020:

Celkové poradie po 18. etape Tour de France 2020:

Bodovacia súťaž po 18. etape Tour de France 2020:

Vaše komentáre

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu