Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Adam Rojček je majstrom Slovenska v zjazde (+výsledky)

Finále bolo skutočne tesné a druhý Rasťo Baránek zaostal za víťazom iba o 12 stotín sekundy.
Martin Sarvaš

Adam Rojček z tímu Banshee Racing Brigade sa stal majstrom Slovenska v zjazde. Na pretekoch druhého kola Slovenského pohára v zjazde SPDH v Mýte pod Ďumbierom, ktoré bolo zároveň Majstrovstvami Slovenka, zajazdil Rojček na blatovej trati najrýchlejší čas 3:07:16 min.

„Som strašne šťastný, že sa mi podarilo po roku dostať rukáv zase späť! Finále bolo neskutočne tesné, s Rasťom Baránkom sme sa zase naháňali o stotiny, tentokrát som bol ten šťastnejší ja. Som si istý, že mi to dakedy vrátiš kamarát!,“ napísal Adam Rojček na svojom instagrame.

V ženách sa stala víťazkou Simona Kuchyňková z tímu Bajkula Riders Bratislava, juniorov vyhral Patrik Chromist z rovnakého tímu.

Elite Muži MSR v zjazde 2020

1. miesto – Adam Rojček (Banshee Racing Brigade) – 3:07:16
2. miesto – Rasťo Baránek (Kellys Factory Team) + 0:00:12
3. miesto – Ľuboš Staňo (Bajky.sk C.T.C) + 0:07:51

Ženy MSR v zjazde 2020

1. miesto – Simona Kuchyňková (Bajkula Riders Bratislava) – 4:11:57
2. miesto – Vilma Gombalová (CTM Racing Team) +01:01:72
3. miesto – Jana Uramová (Bikegarage) +02:32:54

Na druhom mieste skončil Rasťo Baránek, ktorý zaostal za víťazom iba o 12 stotín. Tretí najlepší čas zajazdil Ľuboš Staňo, ktorý sa pred týždňom stal majstrom Slovenska v endure a preteky odjazdil na enduro bicykli.

„Čo k dnešku dodať. Naozaj som si veril a dal do celého víkendu a finálovej jazdy svoje maximum. Prehrať vysnívaný titul o 0.12s je naozaj tvrdý hit. Na druhú stranu, aj tak zajtra ráno vstanem na tréning, aj tak spravím ďalšie video pre bajkerov a potom budem jazdiť a snažiť sa ďalej. Gratulujem Adamovi, vždy je lepšie prehrať s kamarátom ako s nepriateľom. Chcel som sa týmto hlavne poďakovať každému, kto mi dnes držal palce a fandil, moc to pre mňa znamená,“ píše Rasťo Baránek na svojom instagrame.

Výsledky MSR v zjazde 2020

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu