Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

24-hodinový cyklomaratón na Slovakia Ringu sa skracuje na 6 hodín

Okrem času pretekov sa znižuje aj počet pretekárov a obmedzené budú aj niektoré služby.
Biker
24-hodinový cyklomaratón na Slovakia Ringu sa skracuje na 6 hodín

Populárna cyklistická dvadsaťštyrihodinovka na okruhu Slovakia Ring plánovaná na 24. jún reaguje na posledný vývoj a nariadenia Vlády SR a mení svoj formát.

Skracuje sa celková doba cyklomaratónu na 6 hodín, znižuje sa celkový počet účastníkov, obmedzené budú aj niektoré služby.

Termín konania nového 6h cyklomaratónu je plánovaný na 25. júna, štart pretekov je naplánovaný o 10:00 h, posledné kolo a prejazd cieľom bude o 16:00h.

Celkový počet účastníkov sa zníži, do pretekov sa môžu zapojiť jednotlivci, dvojice a maximálne štvorčlenné družstvá, 6 a 8-členné družstvá sú tentokrát obmedzené. 6-hodinový cyklomaratón je otvorený pre všetkých – amatérov, profesionálov, muži aj ženy.

„Rozhodnutie zmeniť formát 24-hodinového cyklomaratónu na 6 hodín nebolo ľahké, hlavne keď sa jedná už o 7. ročník so stabilnou základňou účastníkov. Musíme sa však prispôsobiť aktuálnej situácii a nariadeniam slovenskej vlády,“ hovorí Ján Žilovec, viceprezident Slovenského zväzu cyklistiky a technický riaditeľ cyklomaratónu.

„Podujatia tohto typu sú v našich končinách výnimočné a spojenie pretekárskeho okruhu a cyklistiky sa nám v minulosti veľmi osvedčilo. Záujem o cyklistu neustále rastie, a to nie len v tomto období, preto veríme, že cyklisti ocenia túto skvelú príležitosť. Podujatie je ideálne aj pre elitných cyklistov, pre ktorých to môže byť výborná príprava na ďalšie preteky v oneskorenej sezóne,“ dodal Ján Žilovec.

Viac informácií ako aj online registrácia prebieha na webe www.slovakiaring.sk.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu