Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Virtuálne preteky Okolo Flámska vyhral Van Avermaet, Štybar skončil deviaty (+videozáznam)

Preteky boli síce virtuálne, ale výkony boli viac než skutočné. Vďaka moderným technológiám môžu profesionálni cyklisti pretekať aj z pohodlia svojho domova.
Martin Sarvaš

Záznam z virtuálnych pretekov Okolo Flámska:

Koronavírus síce zrušil všetky cyklistické preteky, avšak vďaka moderným technológiám môžu cyklisti pretekať aj z pohodlia domova.

Ide o virtuálne preteky prostredníctvom aplikácie Zwift, ktorá je prepojená s trenažérom. Zwift rôznym odporom simuluje jazdu do kopca, z kopca či počas jazdy v závese.

V nedeľu 5. apríla sa uskutočnili virtuálne preteky Okolo Flámska, na ktoré dostalo pozvánku 13 profesionálnych pretekárov – Remco Evenepoel, Wout van Aert, Jasper Stuyven, Tim Wellens, Michael Matthews, Mike Teunissen, Oliver Naesen, Zdenek Štybar, Greg van Avermaet, Yves Lampaert, Nicolas Roche, Thomas de Gendt a Alberto Bettiol.

Víťazom virtuálnej jarnej klasiky sa stal Belgičan Greg van Avermaet pred krajanom Oliverom Naesenom a Írom Nicolasom Rocheom. Český jazdec tímu Deceuninck-Quickstep Zdenek Štybar skončil deviaty.

„Takéto vysoké tepy som nemal už dlho, ale som spokojný so svojím výkonom. Pretekať z domu je trochu divné, ale robil som všetko, čo bolo v mojich silách,“ cituje Grega van Avermaeta portál cyclingnews.com.

„Na začiatku ma prekvapila rýchlosť, a preto som musel ubrať na Kruisbergu, no tak ako v reálnom živote, na Paterbergu som zo seba vydal všetko. Nie sú to skutočné preteky, ale myslím si, že sme si to všetci užili a aspoň takto sme zabavili fanúšikov,“ dodal van Avermaet.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu