Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Koronavírus: Zlodeji sa pokúsili vykradnúť tri bicyklové obchody

Zlodeji sa snažia zneužiť mimoriadnu situáciu okolo koronavírusu, v dôsledku ktorej sú zatvorené aj všetky predajne bicyklov.
Martin Sarvaš
Koronavírus: Zlodeji sa pokúsili vykradnúť tri bicyklové obchody

Vrámci opatrení proti šíreniu koronavírusu Covid-19 sa na Slovensku museli zatvoriť aj bicyklové predajne a servisy.

Niektorí ľudia sa snažia využiť túto situáciu vo svoj prospech a minulý týždeň zaznamenali až tri bicyklové predajne pokus o krádež – Madbiker v Košiciach, Bikepro v Banskej Bystrici a Cyklomax v Poprade.

Do predajní sa našťastie zlodeji nedostali. „Apelujeme na všetky kamenné predajne, ktoré sú zatvorené, aby boli obozretné. Dnes sa nás pokúsili vykradnúť! Ale našťastie sa dnu nedostali. Toto je ideálny čas pre zlodejov. Chráňme si svoje živobytie!,“ píše na facebooku Madbiker.

Je smutné, že mnoho ľudí si stále vedome kupuje na bazároch kradnuté bicykle, čím iba podporujú činnosť zlodejov. A fakt, že v momentálnej celospoločenskej kríze sa stále nájdu ľudia, ktorí sú schopní sa priživovať na tejto situácii, je nič iné, iba opovrhnutiahodný.

Asociácia slovenských výrobcov a dovozcov bicyklov nedávno požiadala vládu o povolenie otvoriť bicyklové servisy. Svoju žiadosť odôvodňujú tým, že bicykel je pre ľudí najdostupnejší dopravný prostriedok a v najbližšom období bude najdôležitejšou formou prepravy, pretože z hľadiska šírenia COVID-19 je najbezpečnejší. Je teda možné, že cykloservisy a predajne sa otvoria skôr ako rôzne iné prevádzky.

„V poslednej dobe sa množia vlámačky do bikových predajni. Cez týžden uverejnil na svojom facebooku Madbiker z Košíc, že ich chceli vykradnúť, dnes ráno o 5:30 sa vlámali do Cyklomaxu v Poprade a dnes o 11:20 sa chceli vlámať k nám do predajne,“ napísal nám Marek Varhanovský, majiteľ predajne Bikepro v Banskej Bystrici.

„Dnes sa nám pokúsili vlámať do predajne nejaké ľudské hyeny, ktoré zneužívajú aktuálnu situáciu. Poškodili dvere, ale našťastie ich vyrušil alarm. Našťastie sa nedostali dnu, nakoľko sa spustil alarm pred vypáčením celých dverí.“

„Prosíme vás ak ste išli okolo našej predajne na Zvolenskej ulici 19 v BB v čase od 11:00 do 11:30 [pozn. red. – v sobotu 21. marca] a máte z auta kamerový záznam, keby ste ho mohli poskytnúť nám, alebo Polícii SR,“ píše Bikepro na facebooku.

Vaše komentáre

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu