Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Video: Francúzsky freerider preskočil na Tour de France cez pelotón

Preskoky cez pelotón na Tour sa už stávajú každoročnou tradíciou.
Martin Sarvaš

https://www.facebook.com/valentinanlh/videos/324197005129548/

V úvode 10. etapa Tour de France zo Saint-Flour do Albi preskočil cez pelotón francúzsky freerider Valentin Anouilh.

Nie je to však prvý prípad, kedy mountainbiker preskočil cez pelotón na francúzskej Tour. Minulý rok preskočil cez pelotón Alexis Bosson, ktorý ešte počas letu predviedol trik suicide no hander – a teda si tľapol rukami za chrbátom.

V roku 2002 preskočil cez pretekárov Dave Watson pri stúpání na Col du Galibier a pri dopade za cestou z bicykla spadol. V roku 2013 spravil francúzsky cyklista to isté, iba v inej časti etapy. V tomto prípade si však Watson už dal pozor, aby nespadol a skok si vopred dobre natrénoval.

Podobný kúsok, iba na iných pretekoch, predviedol minulý rok Szymon Godziek na Okolo Poľska, keď pelotón preskočil backflipom na cestnom bicykli.

Preskok cez pelotón Davea Watsona z roku 2013 (skok je vo videu v čase 2:50):

Preskok cez pelotón Davea Watsona v roku 2002:

Backflip Szymona Godzieka na pretekoch Okolo Poľska:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu