Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Biker preskočil cez pelotón na Tour de France, počas letu predviedol no hander

Neznámy cyklista predviedol počas desiatej etapy Tour preskok cez pelotón. Aby toho nebolo málo, počas letu si tľapol rukami za chrbátom.
Martin Sarvaš

https://twitter.com/MrChrisMcCue/status/1019211816256221185

Desiata etapa Tour de France priniesla okrem náročných stúpaní pre pretekárov aj zaujímavý moment, keď pri výšľape na Montée du Plateau des Glières preskočil cez pelotón neznámy cyklista.

Nie je to však prvý prípad, kedy mountainbiker preskočil cez pelotón na francúzskej Tour. V roku 2002 preskočil cez pretekárov Dave Watson pri stúpání na Col du Galibier a pri dopade za cestou z bicykla spadol. V roku 2013 spravil francúzsky cyklista to isté, iba v inej časti etapy. V tomto prípade si však Watson už dal pozor, aby nespadol a skok si vopred dobre natrénoval.

Podobný kúsok, iba na iných pretekoch, predviedol minulý rok Szymon Godziek na Okolo Poľska, keď pelotón preskočil backflipom na cestnom bicykli.

Preskok cez pelotón Davea Watsona z roku 2013 (skok je vo videu v čase 2:50):

Preskok cez pelotón Davea Watsona v roku 2002:

Backflip Szymona Godzieka na pretekoch Okolo Poľska:

Vaše komentáre

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu