Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan vybojoval výhru pre Benneta v poslednej etape Vuelta a San Juan, Baška skončil tretí

Pre Erika Bašku je to najlepší výsledok v posledných rokoch.
Martin Sarvaš

https://youtu.be/OO80kg3QsII?t=572

Slovenský cyklista Erik Baška obsadil tretie miesto v poslednej 7. etape argentínskych pretekov Vuelta a San Juan. Peter Sagan skončil piaty po tom, čo rozbiehal šprint pre tímových kolegov. Pre Bašku je tretie miesto na takomto podujatí jedným z najlepších výsledkov v posledných rokoch.

Víťazom sa stal práve spolujazdec Sagana a Bašku z tímu Bora-Hansgrohe Sam Bennet a druhý skončil Kolumbijčan Alvaro Hodeg z Quicks-Stepu.

„Sme veľmi šťastní z prvého víťazstva v San Juan. Sú to moje prvé preteky v sezóne a obrovská skúsenosť, keďže som bol v záverečnom špurte so Samom Bennettom a Petrom Saganom. Mal som veľkú motiváciu byť vo finále, udržať sa vpredu a zabojovať o víťazstvo, nakoniec z toho bolo tretie miesto,“ cituje Bašku oficiálny web tímu Bora-Hansgrohe.

Celkovým víťazom Vuelta a San Juan sa stal Kolumbijčan Winner Anacona z Movistaru s časom 22:09:21 h, druhý skončil Francúz Julian Alaphilippe (Quick-Step) a tretí Španiel Oscar Sevilla (Medellin).

Baška skončil v celkovom poradí na 109. mieste. Ďalší Slovák Matúš Štoček z tímu Beltrami Tsa – Hoppla – Petroli Firenze sa umiestnil celkovo na 92. mieste, no v súťaži vrchárov skončil na výbornom 12. mieste.

Peter Sagan si na argentínskych pretekoch vybojoval jedno druhé, tretie, piate, siedme a deviate miesto a celkovo skončil na 50. priečke. Najbližšie by mal pretekať na Tirreno – Adriatico od 13. do 19. marca.

Výsledky 7. etapy Vuelta a San Juan 2019

1. Sam Bennett (Ír./Bora-Hansgrohe) 2:54:26 h,
2. Alvaro Jose Hodeg (Kol./Deceuninck-QuickStep),
3. Erik Baška (SR/Bora-Hansgrohe),
4. Manuel Belletti (Tal./Androni Giacattoli-Sidermec),
5. Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe),

25. Matúš Štoček (SR/Beltrami Tsa – Hoppla – Petroli Firenze)

Celkové poradie Vuelta a San Juan 2019

1. Winner Anacona (Kol./Movistar) 22:09:21 h,
2. Julian Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) +35 s,
3. Oscar Sevilla (Šp./Medellin) +57,
4. Valerio Conti (Tal./SAE Team Emirates) +1:03,
5. Felix Grossschartner (Rak./Bora-Hansgrohe) +1:13,

50. Sagan +11:24,
92. Štoček 20:07,
109. Baška 26:06

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu